Posts

Posts uit maart, 2014 weergeven

Overhaaste reacties

Afbeelding
Nog geen twee weken nadat mensen elkaar wegduwden om te zeggen hoe erg ze het 'minder, minder' van Geert Wilders vonden en in verschillende plaatsen mensen massaal een aanklacht tegen hem gingen indienen zijn twee Marokkaanse criminelen (wat, helaas, bijna een pleonasme aan het worden is) doodgeschoten, naar men aanneemt door de vrouw van een juwelier in Deurne, die van plan waren een roofoverval te plegen.

Alles moet nog onderzocht worden, maar een groep van zo'n 40 Marokkanen hebben gedemonstreerd tegen de inderdaad wat voorbarige conclusie van het OM dat kans op vervolging van de vrouw bijna nihil is. Er komt dan weer heel veel informatie tegelijk mijn hoofd binnen van zaken waarvan ik alleen maar denk: 'Huh? Wat?'

Allereerst een demonstratie van Marokkanen voor twee doodgeschoten Marokkaanse criminelen. Waar demonstreren ze tegen? Dat, zoals wordt aangenomen, de vrouw twee criminelen heeft doodgeschoten? In dat geval zouden ze dus ook gedemonstreerd hebben als …

Kleine jongens worden groot

Afbeelding
Achttien was ie toen Johan bij mij op de afdeling kwam werken en we hadden vrijwel direct een klik. Zo nu en dan gingen we ook privé met elkaar om, meestal kwam hij dan bij mij een hapje eten of gingen we films kijken en kletsen over van alles en nog wat, en veel humor, dat hadden we ook. Verkeerde keuzes in vriendinnetjes, was een terugkerend gespreksonderwerp, maar zoals hij me gisteren vertelde was dat een beetje een verkennende fase, zoals dat hoort op die leeftijd.

Want gisteren zo'n jaar of tien na onze eerste ontmoeting was ik op visite bij Johan en Greta, zijn vriendin, en het was geweldig om te zien hoe leuk ze het hebben in hun fantastische woning in Gouda, ik bedoel als je een TV-scherm hebt in je douche annex stoomcabine ben je een bevoorrecht mens. Maar daarnaast zag ik dat wat ik toen al zag schemeren in zijn wat onrustige en turbulente bestaan, een van nature evenwichtig mens die toen nog bezig was zijn balans te vinden.

Het zou een avond worden met een Thais thema,…

Dragan Spitzenberger en Jeroen Bakema

Afbeelding
Vandaag een blog alleen voor mezelf om het nu eindelijk eens uit mijn systeem te krijgen, sinds beide mannen regelmatig in diverse producties te zien zijn haal ik acteurs Dragan Bakema en Jeroen Spitzenberger door elkaar en zie ik ze voor elkaar aan, en dat verdient niemand, ieder is zijn eigen unieke zelf.

Jeroen Spitzenberger is van jaargang 1976 en was/is o.a. te zien in speelfilms "De Tweeling", "Alles Is Liefde" en "Mannenharten", op TV heeft hij in verschillende series gespeeld, o.a "Bloedverwanten", en is nu te zien in de zeer leuke en succesvolle serie "Divorce".

Dragan Bakema is geboren in 1980 en kennen we van de films "Loverboy" en "De Dominee". Op de televisie heeft hij grote rollen gespeeld in "De Troon", "Rembrandt En Ik" en "De Geheimen Van Barslet".

Zo dat is in kaart gebracht, qua fysiek lijken deze twee heren wel wat op elkaar, dus ik denk dat het daaraan ligt dat ik z…

Tegeltjeswijsheid 116

Afbeelding

Nutteloze weetjes

Afbeelding
Op zijn achttiende heeft het gemiddelde Amerikaanse kind
200.000 moorden op televisie gezien.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vanaf het jaar 1700 is er om de 6 uur een nieuwe
keversoort ontdekt.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wereldwijd lopen mensen 10 procent sneller dan 10 jaar
geleden.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tot 1973 werd homoseksualiteit door de Vereniging van
Amerikaanse Psychiaters als een ziekte beschouwd.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Soedan is het enige land waar de doodstraf nog door middel
van kruisiging kan worden uitgevoerd.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Als je de tilde (~) boven de 'n' vergeet uit te spreken als je
iemand in het Spaans vraagt hoe oud hij is, dan vraag je
hoeveel anussen hij heeft.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mother-in-law is een anagram van Hitler woman
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
In 1187 bracht de Engelse koning Richard I een nacht door
in hetzelfde bed als de …

Ohhhhbama

Afbeelding
Gisteren kreeg ik door dat de stelling in de Metro van vandaag luidt: 'Beetje gênant die Obama-verering'. Voor mij was dat de spijker op z'n kop, ik kreeg er een beetje de kriebels van in de weken voorafgaand aan de nucleaire top, ik zag volwassen mensen over Barak Obama praten alsof God zou neerdalen uit de hemel, en ook toen hij er eenmaal was, irriteerde mij die devotie in de stemmen van mensen als ze over de man spraken. Hij keek, Hij wees, Hij deed, Hij sprak, je hoorde de hoofdletter in de persoonlijke voornaamwoorden, een beetje zoals tegenover kinderen over Sinterklaas gesproken wordt.

Laat het duidelijk zijn, ik vind de man geweldig in wat hij doet en zijn charisma en stralende lach kwamen door de TV heen, bovendien lijkt het me een hele gezellige en leuke kerel, maar een beetje minder glijerig had het allemaal wel gekund. Ook ik bewonder mensen om wat ze kunnen en doen, maar in die blinde adoratie kan ik me totaal niet verplaatsen. Ik kende iemand die dat had met…

Nou ja zeg!

Afbeelding
Zes jaar geleden is de vrouw van meneer Vlemmix overleden, op haar sterfbed had hij haar beloofd iedere dag naar haar graf te gaan op de begraafplaats achter de Petruskerk in Eindhoven, en dat deed hij ook trouw, ook zondagochtend 16 maart, daar werd de inmiddels 87 jarige man in elkaar geslagen.
Ja, je leest het goed, de zevenentachtig jarige meneer Vlemmix is in elkaar geslagen op het kerkhof toen hij het graf van zijn vrouw wilde bezoeken.

Hij werd op zijn achterhoofd geslagen en tegen de grond geduwd, vervolgens werd meneer Vlemmix aan zijn haren vastgegrepen en werd zijn hoofd omhooggetrokken om vervolgens met zijn gezicht tegen de betonnen tegels te worden geslagen. Zijn portemonnee werd hem afgenomen, en die werd later leeg teruggevonden.

Meneer Vlemmix ziet bont en blauw en is nu bang geworden en durft nu niet meer alleen naar het kerkhof toe. "Ik ging er altijd zo graag heen, maar nu denk ik steeds dat er iemand achter me aan komt", zijn dochter gaat nu met hem mee.

Dordrecht

Afbeelding
Het plan was om met vrienden Nadira, Rick en Christian een dagje naar Alkmaar te gaan, maar omdat Obama en zijn collegaatjes kwamen logeren en het niet helemaal duidelijk was wat wanneer hoe lang werd afgezet, besloten we om het plan te wijzigen en naar Dordrecht te gaan om daar in ieder geval de tentoonstelling van Willem II te bezoeken in het Dordrechts Museum. Ik arriveerde per trein, een kippenstukje vanuit Rotterdam, en liep geholpen door de routebeschrijving via mijn telefoontje enigszins zigzaggend richting het museum waar Rick en Chris al in het restaurant aan de koffie zaten.

Nadira kwam wat later want zij kwam vanuit het noorden van het land en had eerst haar vriend afgezet die een weekje op 'mannenvakantie' ging met vrienden. We besloten te lunchen en omdat Dordrecht, en met name deze tentoonstelling, groots in het NS-blad Spoor had gestaan was het er erg druk en daar hadden ze in het restaurant niet echt rekening mee gehouden, de bediening verliep uiterst vriendeli…

Minder, minder, minder

Afbeelding
Ik heb getwijfeld of ik het er ook nog eens over moest hebben, ik bedoel de laatste 'minder' had nog niet geklonken of mensen buitelden over elkaar heen, duwden elkaar weg om maar heel goed aan anderen te laten zien dat zij aan de goede kant van het hek stonden. In de media ging het nergens anders meer over, en op de sociale netwerken werd met hetzelfde fanatisme als waarmee de PVV-aanhangers scandeerden tegengeluiden geplaatst, soms op niet mis te verstane, dezelfde zo verfoeide wijze. Ik zag opeens mensen die maandenlang niets hadden geplaatst op Facebook een maatschappelijk gewenst politiek correct statement maken. Moest ik mee gaan huilen met de wolven?

Alles betreffende deze kwestie heb ik eens op me moeten laten inwerken, wat gebeurde er hier? "Willen jullie meer of minder Marokkanen?" Vervang het woord 'Marokkanen' voor 'Joden' 'homo's', 'dikke vrouwen' of  'geblondeerde mensen', vind er de juiste groep bij aan wie j…

Tegeltjeswijsheid 115

Afbeelding

Marija en Robert, twee kanjers

Afbeelding
Jaren geleden waren we collega's, Marija en Robert werkten als koopavond,- en weekendhulpen bij ons in de winkel en daar bewaar ik heel leuke herinneringen aan, de heerlijke Kroatische gebakjes van Marija's moeder, de muzikaliteit van Robert, die met ieder willekeurig nummer die hij hoorde kon meespelen, gewoon op zo'n speelgoedpianootje die bij kinderliedjesboeken zit , en de ongebreidelde lol die we hadden met elkaar, met de klanten. Ze waren destijds tieners, dus werden vriendjes en vriendinnetjes besproken, was er soms liefdesverdriet en ook dát vingen we dan wel weer op, maar bovenal hebben heel veel, en vooral hard (Marija) gelachen.

Het waren twee jonge mensen met een duidelijk doel voor ogen wat ze wilden in de toekomst en daar gingen ze voor, en op een gegeven moment was de tijd gekomen dat ze uitvlogen en ik ze moest laten gaan, zo af en toe kwamen ze nog eens voorbij, en was ik blij dat het ze goed ging, dat ze lekker bezig waren met hun droom te verwezenlijken,…

Held

Afbeelding
In 2004 kreeg de toen 6 jarige Oekraïense Andrej Senko van president Vladolf Poetin een horloge omdat op een conferentie jongeren Poetin vragen mochten stellen en de vraag van Andrej in de smaak viel bij hem. Andrej vroeg aan Poetin welke droom hij had en deze antwoordde: "Dat alle mensen gelukkig zijn en in vrede kunnen leven".

De inmiddels 16 jarige Andrej wil het horloge nu teruggeven aan Poetin. "Het horloge is niet meer iets om trots op te zijn, het is nu de getuigenis van een leugen", zegt hij. Hij hoopt dat hij de gelegenheid krijgt om het horloge terug te geven.

Deze jongen is voor mij een held door hiermee in de openbaarheid te treden als klein maar zeer moedig protest tegen de wandaden die zijn begaan door Poetin én die nog staan te gebeuren.

Mijn stem

Afbeelding
Vandaag zijn de gemeenteraadsverkiezingen waar een lage opkomst van voorspeld is. In Nederland kennen we het stemrecht, dus je hebt de vrijheid om er voor te kiezen niet te gaan stemmen. Mensen die niet gaan stemmen hebben daar verschillende redenen voor, sommigen geloven niet in het kiessysteem zoals dat in Nederland is, maar door hier te wonen en te werken conformeren zij zich wel naar de Nederlandse samenleving waarvan zij onderdeel uitmaken en dus direct aan de door anderen gekozen bewindslieden en hun beleid. Ze zouden er ook voor kunnen kiezen om daar zelf initiatief in te nemen en dan iets op te starten om het anders te gaan doen of naar een land gaan waar het systeem beter past bij hun beeld daarover.

Weer anderen zeggen dat het 'toch niks uitmaakt' want 'ze' doen toch wat 'ze' zelf willen, de hond of de kat, we worden gebeten. Opvallend genoeg zijn dat vaak mensen wiens bestaan afhankelijk van 'ze' is omdat zij in een situatie zitten waarin ze …

Showcase 2014

Afbeelding
Net als vorig jaar de jaarlijkse uitvoering van de studenten van het Muziektheater Codarts bezocht en ik weet zeker dat ik namens vrienden Harry, Rick en Christian spreek als ik zeg dat we deze rollercoaster van bruisende energie met veel plezier hebben ondergaan, alle facetten van zang, dans, muziek en theater kwamen voorbij in een wervelende show van enthousiaste talentvolle jonge mensen.

Het begon heel bijzonder met het openingslied uit de musical "The Book Of Mormon" , die ik vorig jaar in Toronto heb gezien en daarna hebben we ons laten meevoeren in prachtig gezongen solo's, krachtige samenzang, van musical tot country, synthpop tot cabaret. Boeiende choreografieën, veel humor, maar ook zeker hele mooie momenten. Door de avond heen liepen verschillende rode draden. Mooi en vol hoop was het lied van de 7 vierdejaars studenten Cecilia, Erlijn, Eke, Renée, Sofie, Milène en Cathalijne waarin ze vroegen 'let me be your superstar' En zeer aangrijpend was de monolo…

Jong

Afbeelding
Zou ik weer jong willen zijn? Ik ben nog wel niet stok maar ook zeker niet meer piep, en van de week kwam die vraag plots in me op, en het antwoord verbaasde me zelf eigenlijk, want het antwoord was: 'Nee, in godsnaam, nee!' Maar om het even te nuanceren, ik zou in deze tijd niet jong willen zijn. Ik zou alleen weer jong willen zijn in de tijd dat ik het ook was, die tijd snapte ik als jongmens, ik zou me nu geen raad weten.

Hoe ouder je wordt, hoe minder je hoeft, dus kan ik mij als aankomend bejaarde goed handhaven in de tijd van nu en pik de dingen er uit die ik leuk vind, de jongeren van nu moeten daarentegen heel veel, meer dan wij vroeger en zekerheden die vroeger voor ons golden bestaan niet meer of staan op losse schroeven. 
Ook is het zo dat het verschil tussen oud en jong wat is vervaagd, vijftig is het nieuwe dertig zeg maar, ouderen waren vroeger echt oud terwijl dat nu vaak vitale mensen zijn die midden in het leven staan. Dat moet natuurlijk niet tot in het onein…

Herinnert U zich deze nog #46

Afbeelding
EMLY STAR(R) '"NO NO SHERIFF" 1978 Aantal weken: 7 Hoogtse positie: 34De Vlaamse Marie-Christine Mareels treedt aanvankelijk op onder de naam 'Heidi', in 1975 ontmoette ze producer Tony Winter die haar artiestennaam meteen veranderde in Emly Star, waar later nog een r aan werd toegevoegd. Haar bekendste hit is dit "No No Sheriff". In 1980 doet ze namens België mee aan het World Popular Song Festival in Tokyo en werd er 8e, het jaar er na kwam ze uit voor België op het Eurovisie Songfestival met het in Vlaams/Nederlands gezongen nummer "Samson" en behaalde er de 13e plaats mee.
Emly is nu 56 jaar en heeft jaren gelden haar zangcarrière al beëindigd, samen met Tony, nu haar man, werken ze als 'Globe Show Center', een bedrijf dat een televisiestudiocomplex omvat en ook showbizzapparatuur verhuurt en speciale evenementen organiseert in binnen-, en buitenland.Sferisch

Afbeelding
SFERISCH
1) Bol 2) Bolvormig 3) Bolrond 4) Bolle vorm 5) Kogelrond 6) Rond 
"We hebben een heel album gemaakt en dit vonden we het mooist. We kiezen voor sferisch" aldus zanger Waylon over het liedje "Calm After The Storm" waarmee hij samen met Ilse DeLange Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in mei. Sferisch, wat hij ermee wilde zeggen was mij niet helemaal duidelijk. Goed, het liedje dan maar, het begon, het eindigde en daartussen gebeurde er niets, nou ja ze brachten het door henzelf uitgezochte liedje en in dat liedje gebeurde niks, ten eerste was het niet te verstaan, het was een soort van gemurmel in de microfoon, daarnaast zat er geen kop, geen opbouw, en geen staart aan, saai, geen dynamiek, ook niet tussen Waylon en Ilse. Landen die bij ons in de voorronde zitten kunnen blij zijn dat er al één kandidaat minder is waar ze zich druk om hoeven maken.

In het gesprekje aan tafel sprak lichaamstaal van beiden boekdelen, een overcompenser…

Nutteloze weetjes

Afbeelding
Een voorbehoedmiddel heet in het Duits
'Schwangerschaftsverhütungsmittel'. Tegen de tijd
dat je het gezegd hebt is het al te laat.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
De kern van de zon is zo heet dat een stukje ter grootte van
een speldenknop iemand op een afstand van 160 kilometer
zou kunnen doden.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
De vingers van een geoefende typist(e) leggen per dag zo'n
25 kilometer af.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
In de Verenigde Staten wordt geen enkel boek zo vaak
uit winkels gestolen als de bijbel.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nadat Birma door het Britse rijk was ingelijfd noemden de
in sarongs gehulde Birma-mannen hun nieuwe heersers
'broekmannen'
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tot het einde van de vijftiende eeuw betekende het Engelse
'girl' alleen 'kind'. Jongens werden 'knave girls' genoemd en
meisjes waren 'gay girls'.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~…

Moe d'r dag

Afbeelding
Gisteren had mijn moeder terugkomdag in het ziekenhuis, normaal doet mijn zus dit soort dingen, maar die is door haar rug gegaan en dus tijdelijk uitgeschakeld, zodat ik ben ingesprongen. 's-Morgens eerst boodschapjes gedaan voor mijn moeder en om iets na tienen melde ik me voor een bakje koffie. Met de taxi naar het ziekenhuis, waar we vrij snel al aan de beurt waren. De kleinschaligheid van het Capelse leven werd duidelijk toen de dienstdoende verpleegster nog precies wist hoe de onderzoekstafel moest staan zodat het voor mijn moeder prettig was. De dokter was zeer tevreden, en dan zijn wij dat ook. Over 4 maanden mag ze nog eens terug om haar aderen door te meten.

Omdat het heel mooi weer was en mijn moeder nog wat boodschappen was vergeten door te geven en ik zelf toch ook nog moest zijn we samen weer op pad gegaan, maar eerst, omdat we nu toch aan het ritten waren, naar het gemeentehuis om een aanvraag te doen voor enige aanpassingen aan de stoep voor haar deur, die is nu zo …

Nee! Echt waar? Tssss...

Afbeelding
Nieuws wat geen nieuws is, het blijft me verbazen dat iets wordt gebracht alsof het een grootse ontdekking is terwijl het juist een bevestiging is van iets wat iedereen al weet. Ieder jaar komt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) met een allochtonenpercentage over hoe zij in de samenleving staan en functioneren. Om het jaar gaat het om criminaliteitscijfers en daar blijkt dan steevast uit dat het percentage allochtonen is oververtegenwoordigd in vergelijking met autochtonen, dat weet iedereen al, maar het wordt gebracht alsof het pas ontdekt is en, met name linkse, politici reageren dan 'geschokt' en 'verbaast'. Dat onderzoekje hadden we dus vorig jaar en komt in 2015 weer, dit jaar kwam het SCP naar buiten met het 'nieuws' dat de werkeloosheid onder, met name niet westerse allochtonen, ruim 3 maal zo hoog is als onder autochtonen.

Vooral onder jongeren en met name Marokkanen doet zich dit het meest voor. Ik ben niet van mijn stoel gevallen van verbazing,…

Tegeltjeswijsheid 114

Afbeelding

Verbeter de wereld....

Afbeelding
Als contemplatief mens is het mij opgevallen dat ik als BAer die bovendien BKL (BewustKinderLoos) is me meer om het milieu bekommer dan mensen die, al dan niet bewust, nageslacht hebben voortgebracht. Ik maak dat op uit het feit dat ik keurig mijn afval gescheiden aanbied, glas werp ik in de glasbak, papier gaat in de papiercontainer en het plastic verdwijnt in de daarvoor bestemde bakken.

Mensen die ik op een geërgerde toon hoor verkondigen dat ze dat niet doen en het ook zeker niet van plan zijn (Ja dáhág, daar heb ik geen zin in hoor!) zijn bijna zonder uitzondering mensen met kinderen en soms zelfs al (achter)kleinkinderen, waarvan je zou verwachten dat zij de wereld voor hun nazaten wat netter willen achterlaten, of in ieder geval doen wat in hun vermogen ligt om dat te bereiken.

Ik vind dat vrij opmerkelijk, het zijn denk ik dezelfde mensen met een 'baby-aan-boord' sticker op hun auto of die, als er een baby is geboren, met stickers op de buitendeur kenbaar maken dat …

Toen en Nu: Willy Dobbe

Afbeelding
Voor mensen van mijn generatie doet de naam Willy Dobbe beelden oproepen van grote TV shows uit de jaren 70 die zij presenteerde. Torenhoog haar, enorme terlenka avondjurken en zeer welbespraakt, dat was Willy ten voeten uit. Opeens was ze weg, daar heeft ze vorig jaar in een interview een toelichting op gegeven

"Ik sloot elk jaar een contract af voor elf maanden, dat was in die tijd gebruikelijk. In 1988 kwam een nieuwe ster de TROS versterken, Linda de Mol. Jong, blond en spontaan. Ik dacht: die gaat het maken, nu hebben ze mij niet meer nodig. Ik had geen zin om opmerkingen te krijgen als: 'Wanneer stopt u ermee?' Ik wilde op mijn hoogtepunt stoppen en dan liever een jaar te vroeg dan een dag te laat. Toen ik dat najaar weer aan de onderhandelingstafel zat voor het nieuwe seizoen zei ik heel simpel: 'Laat maar zitten, ik stop ermee'. En dat was dat. Van die beslissing heb ik nooit spijt gehad, want als ik er op terugkijk, is het een fantastische tijd geweest en …

Ondertussen ergens anders

Afbeelding
Vandaag begint de 79e boekenweek met als thema 'Reizen' onder de noemer 'Ondertussen ergens anders'. Zelf vind ik dat bijna ieder boek wel onder dit thema valt, want als je niet over reizen leest of fysiek op reis gaat, reis je nog altijd in je hoofd naar en door de wereld die er door de auteur van een boek wordt geschapen.

In de boekhandel krijg je bij aankoop van €12.50 aan boeken het boekenweekgeschenk cadeau, let wel, je krijgt het boekje gratis, maar het is een misverstand dat het boekje ook gratis aan de boekhandel wordt verstrekt, die betaald daar wel degelijk voor, dit voor de mensen die, meestal ongefundeerd, menen 'recht' te hebben op 2 of meer gratis boekenweekgeschenken.

Het boekenweekgeschenk is geschreven door de veel geprezen auteur Tommy Wieringa, die in 1995 zijn debuut maakte en in 2005 doorbrak met zijn roman 'Joe Speedboat'. In 2013 ontving Tommy de Libris Literatuurprijs alsmede de Prijs van de Lezersjury van de Gouden Boekenuil voo…

Voor zover nu bekend

Afbeelding
Omdat ik het algemeen rechtse idee heb dat je voor jezelf moet zorgen en niet volledig afhankelijk moet willen zijn van de overheid heb ik ooit jaren geleden een polis afgesloten die mij later als pensionado aanvulling gaat geven op het kleine pensioen wat ik aan het opbouwen ben als werkend mensch. Maar jaren geleden was het gebruikelijk dat je ging stoppen in het jaar dat je 65 werd, een erg overzichtelijk vooruitzicht, waaraan we nu refereren als 'the good old days', want het zal niemand ontgaan zijn dat die zekerheid volledig op de schop is gegaan.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nieuws en de discussies hierover wel tot me neem, maar er niet bot bovenop zit. Ik ga er van uit dat het tegen die tijd dat ik in die leeftijdscategorie ga komen de visie hierover al minstens 4 keer veranderd zal zijn en we gewoon zullen moeten meeveren met wat er dan besloten is. Ik kan me zo voorstellen dat er wel een eind zit aan tot hoe oud mensen moeten blijven werken, het moet wel esthetis…

On Golden Pond

Afbeelding
Zou Jenny er weer bij zijn? Dat was de vraag die Harry en ik ons stelden toen we gisterenavond naar het theater gingen voor het toneelstuk "On Golden Pond". Jenny Arean, die samen met Bram van der Vlugt de hoofdrol vertolkt, had in januari haar schouder gebroken en was daardoor enige tijd uit de roulatie, haar rol werd overgenomen door Liz Snoijink. Maar dit stuk hadden we uitgezocht, vooral omdat Jenny er in speelt, en ze was er! Voor de 79 jarig Bram van der Vlugt is dit de laatste reizende voorstelling die hij doet.

Het was heerlijk om deze twee mensen, die hun sporen in het theater ruimschoots hebben verdiend, te zien spelen in dit mooie van knappe humoristische teksten voorziene stuk. Paul van Vliet heeft daarvoor getekend. Oorspronkelijk is het een Amerikaans stuk uit 1979 welke in 1981 is verfilmd met Katharine Hepburn en Henry Fonda.
Het gaat over het oudere stel Norman en Ethel die de zomer doorbrengen in hun zomerhuis aan het meer, Norman wordt steeds vergeetachtig…

Herinnert U zich deze nog? #45

Afbeelding
TRINITY "WE LOVE THE PIRATE STATIONS" 1977 Aantal weken: 5 Hoogste positie: 28


Trinity was een Belgische groep bestaande uit Sofie Verbruggen, Fred Beeckmans en Bob Baelemans. van 1975 t/m 1978 hebben ze 7 hits gescoord waarna ze het voor gezien hielden. Hun grootste hit was "002 345 709", maar ik vind dit singletje hun leukste liedje.  Het is een door Hans van Hemert afgestofte versie van een hit van de groep Roaring Sixties uit 1966.  In 1977 deed Trinity mee aan de Belgische voorronde voor het Eurovisie Songfestival met het nummer "Drop Drop Drop", ze eindigden op de 2e plaats achter Dream Express. 
Sofie is na het uiteenvallen van de groep als solozangeres verder gegaan, Fred is gaan werken als producent en songwriter en ook Bob is verder gegaan in de muziek en heeft samengewerkt met Urbanus. Fred en Bob hebben samen vóór Trinity in de groep Pebbles gezeten die in 1968 een grote hit hadden met "Seven Horses In The Sky"

Tegeltjeswijsheid 113

Afbeelding