Posts

Posts uit augustus, 2014 weergeven

Haarlem - Teylers museum

Afbeelding
Daagjes uit met lieve vrienden in de vakantie, ik ben er gek op! Gisteren met Nadira, Rick en Chris naar Haarlem geweest, waar ik als kind wel eens een bezoek aan heb gebracht, maar daarna nooit meer. We ontmoetten elkaar op het station en zijn bij een heel leuk zaakje Jetties, een bakje koffie gaan drinken met wat lekkers erbij ik had chocolatecookie cheesecake een zeer intensief gebakje, maar overheerlijk!

Van kornuit Harry hadden we gehoord dat het Teylers museum zeker een bezoek waard zou zijn, en daar waren we geen van vieren nog geweest. Wij durfden blind op Harry's oordeel te varen, en hij had niets teveel gezegd, wat een prachtig museum! Buiten de exposities is het een adembenemend gebouw waarvan sommige delen meer dan 200 jaar oud zijn, het is dan ook het eerste en het oudste museum van Nederland.
Er zijn fossielen, en gesteenten en mineralen te zien met daarbij zo heerlijk ouderwets getypte of geschreven beschrijvingen er bij. Natuurkundige instrumenten, schilderijen, te…

Apenheul

Afbeelding
Omdat vriend Harry erg gelukkig is in het winnen van toegangskaartjes voor leuke dagjes uit, konden we gisteren samen met Rick en Christian genieten van het prachtige weer in de Apenheul en het daarnaast gelegen park Berg en Bos. We hadden om 11 uur afgesproken in het park en op de weg er naar toe zagen we elkaar al op de snelweg voorbijgaan zodat we min of meer gelijktijdig het parkeerterrein opreden.
Éérst natuurlijk koffie met wat lekkers erbij en even bijpraten om daarna richting de Apenheul te gaan waar we middels diverse borden werden gewaarschuwd hoe ons te gedragen ten opzichte van de loslopende apen.

Ik deed mijn tas uit voorzorg maar in een kluisje, maar Rick en Harry kozen voor de 'aapbestendige' tassen. Het was erg druk in het park, en daar waar veel mensen stonden waren ook apen te zien, en vooral die kleine aapjes waren erg op de bezoekers gericht en met name buggy's, want daar zaten ze veelvuldig op, naast apen zagen we ook andere dieren, dit om de leefomgev…

Tegeltjeswijsheid 134

Afbeelding

Missie naar Gamma

Afbeelding
Sommige mensen, meest mannen, fleuren helemaal op zodra ze de Gamma binnenlopen. Ik ben niet zo'n man, als er iets in huis kapot gaat waardoor de gang naar deze zaak moet worden gemaakt, onderzoek ik eerst alle mogelijkheden om maar niet te hoeven. Ik word er onzeker van zodra ik er binnen stap, ik kom in een wereld die ik niet ken, een soort buitenaardse enclave in de stad.

Het personeel is ook niet altijd ter zake kundig, vorig jaar ben ik er voor het laatst geweest, vanwege de lekkage in de slaapkamer had ik bedacht dat er gekit moest worden, en dus kocht ik zo'n ding en ik vroeg nog aan de Gamma-jongen of dit was om dicht te kitten tegen lekkage's. Ja dat was zo, maar de schat vergat er bij te zeggen dat je er een soort van pistool bij moest kopen. Ik dacht dat ik er als een tube in kon knijpen. Buurman Aad is een man die zo'n pistool voor kittube's gewoon in huis heeft, dus kwam het nog goed, hij heeft het zelfs voor me gedaan.

Gisteren ben ik weer met kloppen…

Grace Kelly in Het Loo

Afbeelding
Nog nooit was ik er geweest, in paleis Het Loo, dus toen er enkele maanden geleden een tentoonstelling werd geopend door prins Albert van Monaco over zijn moeder, de voormalige filmster en latere prinses van het vorstendom, Grace Kelly, leek het mij een leuke aanleiding om de zo bekende twee vliegen in één klap te maken en een bezoek te plannen. Goede vriend Harry was er meteen voor te porren en voor hem was het ook een eerste kennismaking.

Omdat het reistechnisch beter was kwam Harry overnachten in de tegenwoordig erg in trek zijnde jaren 70 logeerkamer. 's-Morgens om half 10 vertrokken we in de regen, maar hebben het verder de hele dag droog gehad. Ter plekke aangekomen eerst koffie/thee met een, hoe kan het ook anders, oranjegebakje. Eerst het paleis in, en het is enorm leuk om te zien hoe de vertrekken zijn ingedeeld, iedereen die er heeft gewoond had een eigen kabinet, een klein, tot heel klein kamertje waar gewoonlijk een bureau in stond en een zitgelegenheid. De overdadige …

Wat de neuk!?

Afbeelding
De diarree aan wanstaltige TV-programma's die met name de commerciële zenders over ons uitstorten met als doelgroep de onderkant van de samenleving blijkt echt eindeloos. Ik snap dat men deze mensen 's-avonds niet op straat wil, en de programmering daarom op hun niveau aanpast met personen er in waarmee ze enige verwantschap hebben, dat is de reden waarom in die lange rij van reality-series vrijwel uitsluitend mensen met minimale herseninhoud te zien zijn, die net wat minder goed in het leven staan dan de veelal met overgewicht behepte, overgetatoeëerde, in trainingspak gestoken laaggeschoolde vechthondenbezitters die op de bank hangend er naar kijken. Zij zijn dan wel te dik, maar als ze Wendy van Dijk zien met een persoon waar wel drie Wendy's uit kunnen, nemen ze nog maar eens een biertje en een frituurhapje, want die daar op de TV zijn pas dik!

Dat is de kracht, het laten zien van mensen met een vergelijkbaar niveau die er erger aan toe zijn dan jij, het geeft een goed…

Herinnert U zich deze nog? #56

Afbeelding
TIFFANY "PRESIDENTIAL SUITE" 1980 Aantal weken: 3 Hoogtse positie: 38

In 1988 was er een Amerikaans bubblegum zangeresje die onder de naam Tiffany een grote hit had met "I Think We're Alone Now". Daar gaat het hier niet om, deze Tiffany is een Nederlandse groep die in 1977 eerst als het kwartet Black & White 2 singles uitbrachten, en vanaf 1979 t/m 1981 gereduceerd tot trio onder de naam Tiffany opereerden. Er is niet zoveel informatie te vinden, maar als ik het goed heb waren de leden Maritza Vos, Stanley Sedney en Saskia van Enk. Deze single is geproduceerd en gecomponeerd door de broertjes Rob en Ferdi Bolland.

Schuitje varen, wijntje drinken

Afbeelding
Moeder Rika van vrienden Talitha en Karim vierde vorige week haar 70e verjaardag, dit heugelijke feit wilde zij niet ongemerkt voorbij laten gaan en zo waren wij uitgenodigd om gisteren bij haar in Alkmaar een gezellige middag en avond door te brengen. Vanuit mijn woonplaats is het een hele reis, maar gisteren was mijn eerste vakantiedag dus ben ik geheel in de vakantiemodus de trip begonnen. Ik ben niet zo'n klager over het weer, je kunt er toch immers niets aan veranderen, maar daar er een boottochtje in de dag was opgenomen leek het me wel prettig als het droog bleef.

Toen ik 's-ochtends wakker werd waren er lichtflitsen, gedonder en een regenbui die in andere gebieden van de wereld een moesson genoemd zou worden, dat zag er dus niet best uit, maar gaandeweg klaarde het op en begon de zon te schijnen. Karim en zijn vrouw Gaby kwamen me ophalen van het station om naar Rika te gaan voor koffie met gebak. Al snel voegden Talitha, André en Edo zich er ook bij en zo was de club …

1572

Afbeelding
Op het werk had ik de film "Kenau" opgezet, een film over de heldendaden van Kenau Hasselaer tijdens het beleg van Haarlem in 1572. In de film wordt korte metten gemaakt met zij die zich tegen het gezag keren, publiekelijk vinden er verbrandingen, verdrinkingen en onthoofdingen plaats, zonder enige vorm van hoor en wederhoor. Ik zei nog tegen mijn collega: "In die tijd werd er niet zo benauwd gekeken, vonnissen werden direct volbracht".

Nu, 442 jaar later, zie ik op het journaal een in een oranje gewaad geklede Amerikaanse journalist, James Foley, hij zit geknield met naast hem een in het zwart geklede man met een bedekt gezicht, hij heeft een mes in zijn hand. James leest een voor hem opgestelde verklaring voor, ik zie een knappe stoere man die, hij is tenslotte journalist, iets ongelofelijk verschrikkelijks opleest met een prettige stem en de juiste intonaties, daarna leest de in het zwart geklede man ook iets op, door de gezichtsbedekking klinkt het wat mompelen…

Nutteloze weetjes

Afbeelding
De opslagcapaciteit van het menselijk brein, overstijgt 4 terabytes.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
In de psychologie zegt men dat stilte soms de meest krachtige
schreeuw is, een indicatie dat er iets heel ergs aan de hand kan zijn.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Osama Bin Laden was ooit een CIA agent.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kinderen van strenge ouders vertonen vaker stiekem gedrag.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
De ronde tafels in Starbucks zijn er neergezet om mensen die
solo een kopje koffie drinken zich minder alleen te doen voelen.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
De muziek van Britney Spears wordt door de Britse marine gebruikt
om Somalische piraten af te schrikken.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
82% van de tieners bellen nooit aan. Ze teksten of telefoneren dat
ze voor de deur staan.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vrouwen spreken zo'n 20.000 woorden per …

Zo snel kan het gaan

Afbeelding
Dus omdat de bewonersconsulent niet binnen de daarvoor gestelde 5 werkdagen had gereageerd, heb ik de verkeerd geadresseerde post van Woonzorg Nederland retour gestuurd met bijgevoegd een begeleidende literair verantwoorde licht ironische brief. Dinsdag hebben zij het pakketje ontvangen en reeds donderdag lag de eerdere post, maar nu juist geadresseerd, in de bus én was ik bovendien gebeld door een bewonersconsulent, een, want onze vaste bewonersconsulent was op vakantie en dit was haar vervangster, die vroeg haar terug te bellen of woensdag even op het spreekuur te komen, dan kon zij het e.e.a. uitleggen.

Gisteren ben ik dus even langs gegaan, en zij legde uit hoe het komt dat iemand na 13 jaar tóch nog in de administratie van Woonzorg voorkomt. Verloofde bleek namelijk nooit uitgeschreven, wel bij de gemeente, maar niet bij Woonzorg. Er was een nieuw computersysteem, zelf denk ik dat dát meer de boosdoener is, want verloofde is na vertrek een straat verder gaan wonen in een woning v…

Tegeltjeswijsheid 133

Afbeelding

Belangrijke mededeling

Afbeelding
'Goedemorgen Aidan!', zei mijn leidinggevende toen ik gisterochtend het kantoor binnenkwam, 'Er is een belangrijke mededeling voor je'. Direct ben ik alert, want een 'belangrijke mededeling' betekent niet automatisch ook een leuke mededeling, zo is in het verleden wel eens gebleken. Ik reageer dus neutraal met een wat gereserveerde houding en enigszins samengeknepen ogen, maar mijn leidinggevende die me al wat langer kent dan vandaag, prikt er doorheen en zegt: 'Nee dit is echt leuk!' Ik ontdooi, want als het zo gebracht wordt kan het niet anders dan ook leuk zijn.

Ik bleek namelijk vorige week de meeste kassakoopjes verkocht te hebben van het hele pand. Ik heb een aantal vrienden die in de medische wereld vernieuwingen introduceren en daar de hele wereld over lezingen over geven, weer anderen die jonge mensen klaarstomen om goed voorbereid de maatschappij te betreden, sommigen helpen bedrijven en hun medewerkers weer op juiste koers te komen, en zelfs …

Herinnert U zich deze nog? #55

Afbeelding
BARBARA NIELSEN "IN HET STAMCAFEETJE" 1976 Aantal weken: 2 Hoogste positie: 28

Ik heb het altijd een heel leuk liedje gevonden deze kleine hit van Barbara Nielsen. Haar eigen naam is Pauline Aarts en ze is geboren in 1949 in Venlo. Ze heeft naast een aantal singles, waarvan deze de bekendste is, 2 albums gemaakt, in 1975 "Barbara Nielsen" en in 1977 "Blijf Nog 'N Beetje". Die laatste titel heeft ze niet ter harte genomen, want daarna is niets meer van haar vernomen. Misschien valt haar oog op dit blogje en kan ze zelf vertellen hoe het met haar is.

A walk in the park

Afbeelding
Vanaf woensdag logeert vriend Michael bij me, lezers van mijn blog weten dat Michael 2 jaar geleden op zijn huwelijksreis een ernstig ongeluk heeft gehad, in coma heeft gelegen en hard heeft gewerkt om zijn leven weer op poten te krijgen, wat op een fantastische manier is gelukt, maar wat niet wegneemt dat het hersenletsel wat hij heeft opgelopen nog steeds zijn sporen nalaat en het nog steeds belangrijk is dat hij veel rust. Hij is hier gekomen met zijn oma 'nan' Iris, die logeert bij haar zoon en familie en Mikey dus bij mij omdat rust nog steeds belangrijk is voor hem, en zeg je rust, zen en regelmaat zeg je Aidan.

Zelf vind hij het bij mij een eldorado van kalmte en zeer relaxing. Gisteren zijn we een wandeling wezen maken in het Kralingse Bos, iets wat ik had voorgesteld en wat hem erg leuk leek. Voor mij was het een eye opener dat het bos heel makkelijk te bereiken was met de metro, terwijl ik voorheen dacht er alleen met een auto te kunnen komen, zo in die zin heeft hij…

Toen en Nu: Pia Zadora

Afbeelding
Toen in 1982 de "Night Of A 100 Stars" werd gehouden waren er zoveel sterren van faam en naam dat iemand zei: 'Als hier een bom op valt is Pia Zadora de grootste ster van de wereld'. Dat geeft al direct aan dat men de kwaliteiten van Pia als actrice en zangeres niet hoog aansloeg. Wij kennen haar vooral van haar nummer 1 hit uit 1984 "When The Rain Begins To Fall" samen met Jermaine Jackson.

In Amerika maakt ze haar eerste film al in 1964 als 11 jarige, het is een kerstfilm waar ze ook een liedje in zingt .In 1977 trouwde ze met de 32 jaar oudere steenrijke zakenman Meshuiam Riklis en niet lang erna verscheen ze in reclames zowel op TV als in gedrukte vorm als 'Dubonnet Girl', een wijn waar haar man aandeelhouder van was. Daarna begon ze in films te acteren en maakte platen, waarbij boze tongen altijd beweerden dat haar man dat allemaal voor haar regelde. En hoewel ze in 1981 een Golden Globe ontving als 'aankomend talent van het jaar', gros…

Gezeur

Afbeelding
Als je er voor kiest om op zichtbare plaatsen tatoeages en/of piercings te laten aanbrengen, je uit religieuze overwegingen besluit om een hoofddoek te dragen, als je groen, blauw, paars of roze geverfd haar hebt, dan neem je de gevolgen die dat heeft voor het vinden van een baan voor lief. Vanzelfsprekend zijn er banen waar het niet uitmaakt, een vrachtwagenchauffeur die er uitziet als de Sixtijnse kapel is prima, maar wil je aan de slag als stewardess zul je toch rekening moeten houden met een afwijzing, paars haar als werknemer bij Kinki Kapper, zal worden toegejuicht en er zal zelfs worden aangeraden om er lila highlights in te zetten, maar als receptioniste bij een groot bedrijf zul je niet worden aangenomen. Ook het dragen van een hoofddoek, al dan niet onder dwang van de familie, kan een remmende werking hebben om vol mee te gaan draaien in het arbeidsproces.

Moslimette Leila Kallal ondervond dat aan den lijve, toen ze om die laatste reden niet werd aangenomen bij een bedrijf. …

Tegeltjeswijsheid 132

Afbeelding