Posts

Posts uit november, 2014 weergeven

Een heerlijk avondje

Afbeelding
Vrienden Rick, Chris en Harry zijn gisteravond op bezoek geweest en omdat ik mocht werken hadden ze aangeboden de culinaire taken te verdelen. Rick en Chris zorgden voor zelfgemaakte pompoensoep, Harry nam broodjes en lekkere kaasjes en andere heerlijkheden voor er op mee en ik nam de taak van het dessert op me. 
Omdat het Sint Nicolaastijd is kun je het onverwachte verwachten en zo bleek een volledig gelijkwaardige medewerker van Sint bij mij thuis iets in één of ander hoek verstopt te hebben met de namen van mijn drie lieve vrienden er op, of ik dat aan ze wilde geven. Nadat we hadden bijgekletst over leuke en ook wat minder fijne zaken die zo kunnen gebeuren was het tijd om aan de pompoensoep en de broodjes te gaan. Het was in één woord heerlijk! De soep was super en Harry liet ons kennis maken met een soort 'brooddip' wat typisch Alphens schijnt te zijn. Chris en Harry boden aan om af te wassen en daarna was het tijd voor mijn dessert, kwarktaart, wat ik een mooie gelegenh…

Tegeltjeswijsheid 144

Afbeelding

Fanilow

Afbeelding
"Copacabana" de grote, en in Nederland nagenoeg enige, hit van Barry Manilow uit 1978 is voor veel mensen het enige wapenfeit wat ze over de man kunnen opnoemen. Er is veel meer. Hij heeft 30 studioalbums gemaakt, een aantal livealbums en ik ken geen artiest waar zoveel 'Greatest Hits' en 'Best Of' albums van zijn verschenen. De studioalbums heb ik allemaal, zodat je mij voorzichtig een 'Fanilow' kunt noemen, ik vind zijn muziek geweldig. Bovendien is het leuke aan hem dat ie zichzelf niet té serieus neemt, dat vind ik een heel aantrekkelijke eigenschap van mensen.

In zijn geboorteland Amerika is hij een grote ster, maar hij valt natuurlijk onder de 'cheesy'-artiesten, té orkestraal, té glad, té romantisch. Barry heeft door de jaren heen in verschillende comedyseries acte de présence gegeven vaak als een karakter in zo'n serie zijn muziek niet kon uitstaan zoals in de serie "Murphy Brown". Het begrip 'Fanilow' heb ik gele…

Drugs

Afbeelding
"Weet u wat EPO is?" vroeg de arts bij wie ze onder controle is vanwege haar chronische leukemie aan mijn hoogbejaarde moeder. "Jawel", antwoordde ze alert, "dat is doping die door wielrenners wordt gebruikt". "Precies, en omdat u niet goed slaapt en minder eetlust, vermoeidheidsklachten en bloedarmoede heeft, kunnen we bloedtransfusies gaan toepassen of injecties gaan geven met EPO, natuurlijk niet zoveel als die wielrenners gebruiken, wat vindt u daarvan?"

Mijn moeder vond dat natuurlijk in eerste instantie niks. Drugs!! De vrouw die de gehele vrijheid-blijheid jaren 60 doorgekomen was zonder ook maar een gedachte aan drugs, zou die dan nu in haar schemerjaren toegediend gaan krijgen?! Nadere uitleg van de arts deed haar toch besluiten om er in mee te gaan, en zo gebeurde het dat ze afgelopen maandag voor het eerst een injectie kreeg. Daarvoor komt er een zuster thuis, met uitvoerige uitleg en een bijsluiter met het formaat van een krant.

Gist…

Vrolijk nieuws

Afbeelding
Het nieuws wat er vanuit de wereld tot mij komt stemt me de laatste tijd niet blij, wat een ellende, iedereen is boos op iedereen en volgens sommigen God op ons allemaal. In kleine kring houden we het positief en gezellig met dierbaren en vrienden, maar alles wat daarbuiten valt lijkt boos en gemeen.

Daarom kan een bericht zoals ik gisteren in de krant las mijn hele dag goed maken. Vrolijk nieuws. Er was feest op de Rotterdamse Dominicusschool omdat de 10 jarige Danté Henriquez op 5 oktober het Metro Kinderdictee had gewonnen. Van de 200 kandidaten zat Danté bij de 17 beste, en uiteindelijk met maar 6 fouten was hij de winnaar. Een jaar lang mag hij de titel "Beste Speller Van Rotterdam" dragen, ook kreeg hij een cheque van €250,- die hij mocht besteden aan educatief materiaal.

Die cheque heeft hij besteed aan zo'n 30 leesboeken voor de klas en die werden maandag bezorgd. Al de dag na het dictee werd Danté als een held op school onthaald, hij mocht voor de klas vertellen…

Artiesten en vlooien

Afbeelding
Gerard Cox, die door het land toert met een voorstelling, heeft een uitspraak gedaan waar ik het volledig mee eens ben:
"Tijdens mijn jarenlange afwezigheid in het theater is er een nieuw fenomeen ontstaan, namelijk dat artiesten na afloop nog even gezellig naar de foyer gaan om zich door het publiek te laten bewonderen. Daar ben ik tegen mensen. Zodra het licht uit is en het doek dicht, gaan we ieder ons weegs."

Zoals regelmatige lezers van mijn blogjes weten ga ik vaak en graag naar het theater, maar ik heb niet de geringste behoefte om de artiesten na de voorstelling, na hun werk dus, aan te spreken. Uitzonderingen bevestigen ook hier weer de regel, na een kleine voorstelling die ik met vriend Rick had bezocht was de regisseur en tevens acteur van het stuk benieuwd naar reacties van de bezoekers, en dan is het vakgerelateerd voor hem en is het leuk om van gedachten te wisselen, maar ik bedoel meer de mensen die in artiestenkringen bekend staan als 'artiestenvlooien'…

Mobiele boerderij

Afbeelding
Het Leger des Heils in Den Haag heeft een mobiele boerderij waarmee ze bij een woonzorgcentrum zijn langs geweest om de bewoners kennis te laten maken met de dieren en ze te laten aaien en knuffelen. Het zijn vanzelfsprekend geen boerderijdieren als koeien en varkens, maar kleine dieren als cavia's, konijnen, hamsters en kippen. 
De dieren worden goed verzorgd en zijn gewend aan aanrakingen van mensen. De activiteitenbegeleiders zagen heel verrassende dingen gebeuren bij de bewoners. Een man die slecht ziet en daardoor nooit aan activiteiten meedoet, was de hele middag met de dieren bezig. Een dame die nooit van haar afdeling af wil, deed dat nu wel omdat iemand een konijn aan haar liet zien en dat prikkelde haar. Een andere bewoonster die nauwelijks meer reageert glimlachte breeduit toen ze voorzichtig een dier aaide.
Wat een geweldig initiatief!


Aanrijding met een persoon

Afbeelding
"Vanwege een aanrijding met een persoon bij Delft is er geen trein verkeer mogelijk tussen Rotterdam en Delft". schalde de luidspreker vrijdagavond toen ik op station Rotterdam Centraal klaar stond om naar Leiden te reizen naar vriend Jeroen om er samen met vrienden Chris en Rick een hapje te eten en een gezellige avond te hebben. Dit is NS jargon voor een springer. Zo tegen het eind van het jaar is er een toename te zien in het aantal zelfmoorden. Ik schrok van de mededeling, want er was dus iemand wiens leven zo weinig uitzicht meer bood dat dit volgens hem of haar de enige oplossing was. Ik dacht aan familieleden en vrienden die deze avond een heel naar bericht zouden krijgen, aan de machinist die dit waarschijnlijk heeft zien aankomen en wist dat hij/zij niet meer kon remmen.

Het deed me denken aan het verhaal wat ik hoorde van een bekende van een treinmachinist die vertelde dat de machinist een vader met aan zijn handen twee kinderen op de rails zag staan, hij kon niet …

Tegeltjeswijsheid 143

Afbeelding

Herinnert U zich deze nog? #63

Afbeelding
RICHARD MYHILL "IT TAKES TWO TO TANGO" 1978 Aantal weken: 4 Hoogste positie: 18
Al sinds z'n veertiende heeft Richard Myhill in diverse bandjes gezeten. In 1978 heeft hij een bescheiden hit met dit aanstekelijke "It Takes Two To Tango", waarvan ik me het hilarische optreden in Toppop kan herinneren waarin Richard met de pop, hier te zien op het hoesje, meeslepend de tango danste.
Hierna volgde nog enkele singles die niet zoveel zoden aan de dijk zette. Richard legde zich meer toe op schrijven, componeren en arrangeren voor anderen, o.a. Duran Duran, Adam & the Ants en Talk Talk. Daarnaast componeerde hij veel productiemuziek voor films, TV-series en reclame jingles. 
Hoe oud Richard nu is en of hij nog steeds bezig is in de muziek heb ik niet kunnen vinden.Vogelwijsheid

Afbeelding
Wat er in een vogelhoofdje omgaat, daar heb ik geen idee van, maar ik vind het bijzonder dat de afgelopen twee weken ik steeds vogeltjes op mijn lanai zag op de plek waar ik rond deze tijd altijd een uitgebreide selectie wintervoeding voor ze heb staan. Duidelijk zoekend, en ik meende wat gefrustreerd. Deze laatste veronderstelling werd onderstreept toen ik een plantje en steentjes uit een plantenbak getrokken op de grond zag liggen.

Dit jaar vanwege het aanhoudende mooie weer ben ik waarschijnlijk wat later dan gebruikelijk met het neerzetten van de voeding, en dat vinden de vogeltjes niet kunnen. Gisteren heb ik de voederplaats weer in orde gemaakt, omdat ik het vandalistische dreigement van het uitgerukte plantje en de steentjes erg serieus nam.

Meteen kwam een gebeurtenis van thuis in me op, wij hadden een kanarie wiens deurtje van de kooi altijd open stond, hij vloog rond wanneer ie wilde en ging eten, badderen en slapen in z'n kooitje. Tam was ie niet, hij kwam nooit bij je …

Bloedverwanten

Afbeelding
Naar mijn gevoel wordt er veel te gewichtig gedaan over acteren, ik bedoel hoe moeilijk kan het zijn? Shirley Temple kon het al toen ze 4 was, en het feit dat er een soort erfopvolging waart door de acteerwereld in zowel binnen,- als buitenland, zonen, dochters, kleinkinderen, broers en zussen allemaal acteren ze, geeft al aan dat het meer een kwestie is van de juiste mensen kennen om aanspraak te kunnen maken op het luxe baantje van acteur of actrice.

Dus iedereen kan acteren? Nee, een acteur of actrice moet wel een soort 'je ne sais quoi' hebben, en talent, maar echt veel kennis heb je er niet voor nodig, dat bedoel ik met gewichtig doen, net doen of je zo bijzonder bent omdat je acteert. Vooral de toneelacteurs en actrices van de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw vonden dat ze zo ongelofelijk uitzonderlijk waren, God's gave aan de mensheid. De opkomst van de televisie was een gruwel in hun ogen, een banaliteit. Tot dat niveau verlaagden ze zich nimmer! Om vervolgens éé…

Nutteloze weetjes

Afbeelding
Erno Rubik had er zelf een maand voor nodig om zijn onbedoelde uitvinding
Rubik's Cube weer goed te krijgen.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
In 1983 draaide Michael Jackson's video "Thriller" een week lang in een
bioscoop, zodat die kon meedingen voor een Oscar nominatie. Hij kwam voor
de Disneyfilm "Fantasia" en maakte de kinderen bang. "Thriller" werd niet
genomineerd.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Stamcellen kunnen in de toekomst het leven van mensen verlengen.
Wetenschappers hebben muizen die normaal 21 dagen leven geïnjecteerd met
stamcellen en die leefden nu 70 dagen. Dit staat gelijk tot een mens van 80 jaar
wiens leven verlengd wordt tot 200 jaar.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Koko de gorilla die met gebarentaal heeft leren communiceren heeft in 2001
Robin Williams ontmoet, de twee konden het heel goed met elkaar vinden.
Toen Koko te weten kwam dat Robin w…

Flarden

Afbeelding
Sinds 2003 geeft vriend Harry Wanders met enige regelmaat een boekje uit met flarden. Flarden zijn het best te omschrijven als gedachten die iemand, in dit geval dus Harry, kan hebben over diverse zaken die je/hem bezighouden. Op de site Flarden kun je eens een blik werpen op wat werk van hem.

Onlangs is zijn 9e boekje verschenen met de titel "Achtergebleven Met Lege Handen". Deze en andere titels zijn te bestellen op de site van Uitgeverij Boekenbent. Zeker in de aankomende cadeautijd de moeite waard om eens na te denken of je er iemand een plezier mee kunt doen.

Ook staan er in het Koningin Wilhelminabos, het bos ter nagedachtenis aan dierbaren die aan kanker zijn overleden, een aantal van zijn flarden. Dit gegeven werd genoemd in een boek van de veel te vroeg overleden schrijver Martin Bril toen hij daar eens doorheen liep en er naderhand een verhaal over schreef.


Priemarrek

Afbeelding
Een vroeger buurmeisje van ons heeft ten tijde van de koude oorlog en het ijzeren gordijn in Rusland gewoond, zij vertelde dat als er ergens een rij stond je aansloot, zelfs als je niet wist waar de rij voor was. Het betekende dat er 'iets' verkocht ging worden wat schaars was en dat wilde je niet missen, het konden misschien wel sinaasappels zijn of iets anders wat niet regulier verkrijgbaar was. Vandaag was het er en morgen niet meer, dus uren in de rij was geen probleem, dat had je er voor over.

Afgelopen donderdag ging bij ons een filiaal open van de Ierse kledingketen Primark, die in Ierland zelf sinds 1969 onder de naam Penneys opereert. Primark dus, mensen die de zaak frequenteren spreken het uit als 'Priemarrek' of erger nog 'Priemart', terwijl de enig juiste uitspraak 'Praimahrk' is, het is een Engelse naam namelijk. Aan de andere kant hebben wij het in Nederland ook over 'wie-fie' terwijl het 'wai-fai' is, dus ik hou mijn mond …

"Moge Allah je straffen"

Afbeelding
De multiculturele samenleving zoals links Nederland het zo graag zag, daar is niets van terecht gekomen, zoveel moge duidelijk zijn. Dat heeft vele oorzaken, één van die oorzaken is het standaard zielig vinden in linkse kringen van iedereen die vanuit de traditionele niet westerse migratielanden er voor kiezen om in ons land te komen wonen. Jarenlang zijn ze als onmondige kinderen onder de hoede genomen en werd hen met nadruk gewezen op de voordelen van de verzorgingsmaatschappij die Nederland toen was. Aanpassen was niet direct nodig vonden ze, het behoud van eigen cultuur en gedachtegoed stond voorop.

Dit ontploft nu in het gezicht van de zieltogende Partij van de Arbeid, een partij met, vanwege het wegkijkmechanisme, grote achterban van niet westerse allochtonen. Deze partij nam het altijd op voor hen, ook als uit cijfers naar voren kwam dat er procentueel veel meer allochtone jongeren in aanraking komen met justitie en politie dan autochtone. Dan werd er thee gedronken, projecten …

Herinnert U zich deze nog? #62

Afbeelding
BARBARA MARKAY "IT'S ALL RITE" 1980 Aantal weken: 6 Hoogste positie: 35


Als je bij het luisteren van dit nummer denkt: "Huh? Hoor ik dat nou goed wat ze zingt?" is het antwoord: "Ja, dat wat je meent te horen zingt ze inderdaad". Nodeloos te zeggen dat Barbara alleen een hitje er mee had in Europa of om het nog preciezer te zeggen alleen in Nederland en België. 
Barbara Markay is Amerikaanse en heeft een gedegen muziekopleiding met goed gevolg doorlopen, voor Amerika stond op de andere kant van de single de 'censored airplay version', die ken ik niet maar ik denk dat er dan heel weinig tekst overblijft. Door het succes wat ze heeft in Europa komt ze met een volgende single met de welluidende titel "Give Your Dick To Me", die flopt overal. In Frankrijk heeft ze een hitje in 1982 met "I Don't Want To Be A Zombie".
Ze blijft muziek maken variërend van dance, pop en smooth jazz in de jaren 90 tot ze in 2002 ineens in een heel…

Hulp

Afbeelding
We weten allemaal dat de gemeente zorgtaken gaat overnemen, zo ook de gemeente Capelle waar mijn moeder woont. De hulp in de huishouding die bij haar eens in de 2 weken 3 uur kwam assisteren werd begin september gestopt, de gemeente ging dat overnemen. Daartoe moest er een formulier worden ingevuld waar tot in detail moest worden aangegeven waar de beperkingen lagen.

Mijn moeder en haar hulp Shirley, een dame van Chinese afkomst hadden het erg fijn met elkaar, Shirley die de Nederlandse taal niet zo heel erg machtig is leerde van mijn moeder, met woorden opschrijven, wat meer bij, zij kwam met Chinese hapjes en lekkernijen en heeft mijn moeder geleerd hoe ze Chinese stoomcake moest bakken, andersom heeft mijn moeder haar geleerd hoe zij aardappelsalade moest maken, en gaf haar erwtensoep mee. Tranen vloeiden dus ook bij het afscheid begin september. Wie mijn moeder kent, weet dat het geen sikkeneurige bejaarde is, de problemen die ze ervaart met het steeds minder kunnen, daar moppert …

Tegeltjeswijsheid 142

Afbeelding

Toen en Nu: Rob Davis

Afbeelding
De naam Rob Davis zal niet meteen een belletje doen rinkelen. In de jaren 70 was hij leadgitarist bij de Britse glamrock formatie Mud. Rob viel op omdat hij, zoals dat bij meer groepen in die tijd gebruikelijk was, het lid was wat zich net wat extravaganter uitdoste dan de rest, extreem wijde pijpen, oorbelen, kettingen, fladdermouwen, etc. Het hoogtepunt van de roem kende Mud in het begin van de jaren 70 met hits als "Tiger Feet" en Dyna-mite".

De band stopte in 1979. De laatste keer dat de band in de originele bezetting nog één keer heeft opgetreden was 3 maart 1990 op het huwelijk van drummer Dave Mount. Rob Davis zit nog steeds in de muziek hij is onder meer (mede)schrijver van de hits "Groovejet" van Spiller en de enorme hits van Kylie Minogue "Can't Get You Out Of My Head" en "Come Into My World".

Rob is nu 67 jaar en sinds 2009 weduwnaar van Christine Hope-Davis, voor wie hij na haar dood het nummer "We Don't Need To Kno…

Shaken, not stirred

Afbeelding
De tweede dag van de logeerpartij van André en Edo zou in het teken staan van het bezoek aan de tentoonstelling "Designing 007" in de Kunsthal in Rotterdam. Ik ken geen grotere bewonderaar/verzamelaar van James Bond dan André. Dus toen ik vorig jaar vernam dat deze tentoonstelling Rotterdam zou aan doen stelde ik een gezellig weekend voor met als kers op de taart dwalen langs de rekwisieten uit de rijke historie van de James Bond films.

Na het ontbijt gingen we op weg, en opnieuw was het meer lente dan herfst qua weer, wat natuurlijk positief bijdraagt aan de dag. De tentoonstelling is al heel de wereld over geweest voordat deze in Rotterdam neerstreek. Het is erg leuk opgezet, heel veel gadgets, kleding, moodcards, fragmenten en foto's uit 50 jaar James Bond historie werden getoond. Veel gadgets zien er in de film gelikter uit dan in het echt, en over de kleding is qua kleur en uitvoering heel goed nagedacht om het personage extra dimensie te geven, een schimmelgroene b…

Delft

Afbeelding
Vrijdagavond zijn vrienden André en Edo gearriveerd om een weekendje te logeren. Het was al weer enige tijd geleden dat we elkaar hadden gezien, dus onder het genot van een wijntje lekker bijgekletst, en onderwijl naar wat nostalgische jaren 70 DVD's gekeken.
De andere dag op ons gemak ontbeten om daarna af te reizen naar Delft. André en Edo waren er nog nooit geweest, en voor mij was het ook al weer wat jaren geleden.

Het eerste wat opviel was dat het station een gigantische verbouwing aan het ondergaan is, het nieuwe staat er al, maar is nog niet in gebruik. Allereerst zijn we naar de nieuwe kerk gegaan, waar de Oranjes begraven liggen, en de maquette waar te zien is wie waar ligt blijkt de trekpleister van de hele kerk, drommen mensen staan er om heen waarbij er altijd een aantal zijn die op luide toon verkondigen hoe het allemaal zit, alsof ze zelf de kisten hebben ingedeeld. Het praalgraf van Willem van Oranje blijft erg mooi om te zien. Omdat het weer on-november mooi was ko…

Tegeltjeswijsheid 141

Afbeelding

Say what?

Afbeelding
Toen ik nog op school zat vertelde een leraar dat je als winkelier mag weigeren iemand iets te verkopen. Je zou dus kunnen zeggen: "Nee, ik verkoop u dit boek niet". Ik geloof niet dat er veel gebruik gemaakt wordt door winkeliers van deze mogelijkheid. Het zijn nogal barre tijden in de detailhandel, dus mag je blij zijn dat je überhaupt iets verkoopt.

Ik moest aan dit weetje uit het verleden denken toen ik een blog las van vriend André. Hij laat ons zo nu en dan eens weten hoe de zaken in de diverse staten van Amerika er voor staan betreffende het huwelijk tussen mensen van gelijk geslacht. Het zal duidelijk zijn dat voornamelijk in de staten waar de republikeinen een grote aanhang kennen dit recht niet als vanzelfsprekend wordt beschouwd en zelfs verboden. Maar langzamerhand worden de rechtszaken die worden aangespannen tegen staten in Amerika die het homohuwelijk niet toestaan gewonnen ten gunste van de trouwlustigen.

Nu zijn er staten waar een 'Religious Freedom Act&…

Oebele is hupfalderiere

Afbeelding
Nog voor de officiële releasedatum van 9 november lag de door mij zo begeerde Oebele 4CD box gisteren in de bus. Ik had, met vele anderen, gedoneerd om het uitgeven van de box mogelijk te maken en daar hoorde bij dat je de box kreeg toegestuurd. De box is een aanvulling op de vier vroeger uitgebrachte albums en bevat 100 liedjes. Op beeld is van de serie "Oebele" niet veel bewaard gebleven, dat wat er nog was is in 2011 op een DVD box verschenen.

De eerste uitzending van "Oebele" was op 19 oktober 1968, ik heb er dus hele vage herinneringen aan, en de DVD box gaven die mistige flarden wat meer contouren. Het leukste zijn de liedjes en gelukkig waren die in bewaring gegeven bij koorlid Ria Tammer, zodat nu na ruim 45 jaar alle liedjes te horen zijn op de eerdere albums en de nu uitgegeven CD box. Willem Nijholt, Wieteke van Dort, Ab Hofstee, Herman Vinck, Marjan Berk en Rob de Nijs, die in "Oebele" zijn comeback maakte nadat zijn carrière als tieneridool e…

Nutteloze weetjes

Afbeelding
Michael Jackson heeft geprobeerd om Marvel Comics te kopen
in 1990 zodat hij Spiderman zou kunnen spelen in zijn eigen
geproduceerde film.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Raven zijn intelligente vogels. Als een raaf merkt dat andere raven
hem zien, zal hij net doen of hij zijn voedsel ergens verstopt, maar
doet het dan vervolgens ergens anders. Die tactiek werkt niet altijd
want die andere raven zijn natuurlijk net zo slim.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nikola Tesla voorspelde het internet al in 1900. Hij schreef een
artikel voor The Century Magazine waarin hij een 'wereld systeem'
beschrijft van draadloze communicatie dat telefoonberichten, nieuws,
muziek en foto's over de hele wereld zou kunnen zenden.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Coca Cola Company maakt zoveel verschillende drankjes dat als je
iedere dag een ander zou drinken je er 9 jaar over zou doen om ze
allemaal te proeven.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~…

Check Je Werkstress Week

Afbeelding
Na de pensioen drie daagse vorige week is gisteren de 'Check Je Werkstress Week' begonnen. Ik heb het gevoel dat er in Nederland overal wel een dag, paar dagen of week voor is. Wat ik begreep is het niet echt een week maar vier dagen met de volgende thema's: Gisteren: Check je werkstress, vandaag: Check je werkplezier, woensdag: Check je beweging en donderdag: Check elkaar.

De campagne begon naar mijn gevoel wat stemmingmakend met paginagroot op de Metrokrant de volgend vraag:

Hoe ga jij vandaag naar je werk? ◘met hoofdpijn ◘piekerend ◘vermoeid ◘fluitend
Slechts één antwoord wat voor positief zou kunnen doorgaan. Ik ga gewoon vrij neutraal, maar met goede zin naar mijn werk, maar fluitend....heeft iets manisch vind ik. In huize Aidan gaat het 's-ochtends zo: De (radio)wekker gaat, mijn lichaam geeft aan er nog niet aan toe te zijn om actief te worden, maar ik heb afgesproken en word er ook voor betaald om op een bepaalde tijd aanwezig te zullen zijn, dus ga ik toch tegen da…

Een heerlijk weekend

Afbeelding
Zaterdagavond met vriend Harry naar het theater geweest naar de voorstelling "Volledig Verknipt". Een erg leuke voorstelling waarin een moord moet worden opgelost en de hulp van het publiek daarbij wordt ingeroepen wat een hilarisch verloop geeft, omdat de acteurs moeten improviseren op wat er uit de zaal komt. Grappig is dat aan het eind duidelijk wordt dat het publiek de dader heeft gekozen (de meeste stemmen) en dat het in een andere voorstelling heel goed iemand anders zou kunnen zijn. Het stuk begon wat rommelig deur-in-deur-uit-achtig, maar toen de moord eenmaal was gepleegd kwam de vaart en de humor er goed in. Na afloop heeft Harry me naar Chris en Rick gebracht waar ik zou slapen om met hen de andere dag naar Alkmaar te gaan om daar Nadira te treffen voor weer een leuke dag met elkaar.

Chris en Rick hadden het voorgesteld om bij hen te overnachten omdat er spoorwerkzaamheden waren en het met de trein heel erg lang zou gaan duren. Ik heb heerlijk geslapen in het rust…