woensdag 14 januari 2015

Blinde haat

Blinde haat, voor zover dat nog niet duidelijk was, is het wat extremistische moslims drijft tot de voor mij nog steeds ongelofelijke gruweldaden. Naast de 10 medewerkers van Charlie Hebdo, zijn er ook drie politiemensen en 4 klanten van een Joodse supermarkt vermoord. Dan heb ik het nog niet over de honderden, of zijn het misschien wel duizenden, die elders, buiten Europa, worden afgeslacht uit naam van de extremistische beleving van de islam

Gisteren zag ik de beelden op TV van de herdenking van de politiemensen in Parijs en de begrafenis van de supermarktbezoekers in Israël. Wat mij opviel toen ik de intens bedroefde familieleden van de politiemensen, Franck Brinsolaro, Ahmed Merabet en Clarissa Jean-Philippe zag, dat het mensen waren met diverse achtergronden, blank, zwart en moslim. Samen met de Joodse slachtoffers, Yohan Cohen, Yoav Hattab, François-Michel Saada en Phillipe Braham werd het mij plots duidelijk, dat de extremistische moslims echt iedereen willen uitroeien waarvan ze maar het vermoeden hebben dat die ze een strobreed in de weg zouden kunnen gaan leggen om de extreem gewelddadige wijze waarop zij hun geloof menen te moeten belijden een halt toe te roepen.

Als nu niet voor iedereen (lees: de verantwoordelijken voor onze veiligheid) als een paal boven water staat dat deze kleine maar zeer hardnekkige en gewelddadige groep dus een gezamenlijke vijand is, van blank, zwart, moslim, christen, jood, kortom van iedereen die gelooft in vreedzaamheid, verdraagzaamheid, respect voor elkaar, liefde en vrijheid (van meningsuiting), en dat nu de tijd van het met fluwelen handschoentjes aanpakken écht voorbij is, dat er nu tegen iedere vorm van radicalisering hard en daadkrachtig moet worden opgetreden, dan moet er ook niet verbaasd en vol ontzetting gereageerd worden als het straks (nog meer) gigantisch uit de hand gaat lopen. 

De politieagenten: Franck Brinsolaro, Ahmed Merabet en Clarissa Jean-Philippe

Joodse supermarktbezoekers: Yohan Cohen, Yoav Hattab, Phillipe Braham en François-Michel Saada

Geen opmerkingen:

Een reactie posten