zaterdag 3 januari 2015

In loving memory: Ann B. Davis (1926-2014)

Het is vorig jaar totaal langs mij heen gegaan, maar ik denk dat er in de Nederlandse media geen aandacht aan is geschonken, het overlijden van de Amerikaanse actrice Ann B. Davis, vandaar in dit blogje alsnog even de schijnwerpers op haar.

In 1953 maakte ze haar debuut en van 1955 t/m 1959 speelde ze in 153 afleveringen de rol van Charmaine "Schultzy" Schultz in "The Bob Cummings Show". Het leverde haar een Emmy Award op en een ster op de Hollywood Walk Of Fame. Haar grootste succes behaalde ze met de ook in Nederland populaire TV-serie "The Brady Bunch" waarin ze de huishoudster Alice Nelson speelde.
De serie liep van 1969 t/m 1974 en beleefde talloze herhalingen, ook waren er in de jaren na het stoppen van de serie regelmatig TV-films van de Brady Bunch waarin Ann steeds weer meedeed, ook bij de vele reünies van de castleden was Ann van de partij, de laatste keer was op 22 april 2007, waarbij de acteurs en actrices de TV Land Pop Culture Award overhandigd kregen en een minutenlange staande ovatie.

In 1995 werd de film "The Brady Bunch Movie" gemaakt met andere acteurs, maar alle originele castleden hadden allemaal een cameo, zo ook Ann, die een truckchauffeur speelde met de naam Schultzy, verwijzend naar haar eerste TV succes.

In 1976 verhuisde Ann naar Denver en werd actief lid van de Episcopaalse Kerk, waar ze al jaren vrijwilliger voor was, maar dat weerhield haar er niet van om regelmatig nog in de publiciteit te verschijnen.

Ann werd nog steeds aangesproken over haar glansrol van Alice. In haar rol was ze vaak de intermediair tussen de kinderen en de volwassenen of tussen de jongens en de meisjes van het gezin, en dat sprak mensen enorm aan en als ze dan zeiden dat ze het gevoel hadden door Alice te zijn opgevoed, antwoordde ze steevast: "And look how well you turned out!"

Ann was voor haar leeftijd een heel kwieke en gezonde dame, het kwam voor haar dierbaren dan ook als een schok dat ze na een val op 1 juni 2014 een subduraal hematoom opliep waaraan ze later die dag is overleden. Ann is 88 jaar geworden.





Ann B Davis links als Alice Nelson.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten