vrijdag 4 augustus 2017

Herinnert U zich deze nog? #110

MILK & HONEY WITH GALI
"GOODBYE NEW YORK"
1979
Tipparade


De groep Milk & Honey zal bij de meesten nog wel een belletje doen rinkelen, en die naam direct linken aan het liedje "Hallelujah" waarmee ze, hoewel niet geheel zuiver gezongen, in 1979 het Eurovisie Songfestival wonnen voor Israël. Milk & Honey bestond uit de drie vaste leden Yehuda Tamir, Shmulik Bilu en Reuven Gvitrz. Gali Atari werd er voor het festival aan toegevoegd. Na de overwinning moest er een opvolger komen en dat was dit "Goodbye New York", wat ik een geweldig liedje vond, maar volgens mij nergens een hit is geworden. Ik heb dan ook niet de illusie dat veel mensen er een o ja-gevoel van krijgen.

In 1980 na een jaar van samenwerken stapt Gali al op en spant een rechtszaak aan tegen de manager, omdat ze voor ongeveer zestig optredens geen geld heeft ontvangen. Ook wordt er gesteggeld over de rechten van hun songfestivalhit, welke bij de band blijven. De rechtszaak sleept zich 14 jaar voort, waarbij Gali uiteindelijk wint en zo'n €190.000 ontvangt. 

De heren van Milk & Honey nemen een andere zangeres in dienst, Lea Lupatin, met wie ze in 1981 en 1989 nogmaals probeerden hun land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfstival, echter zonder succes. In 1989 wordt Milk & Honey ontbonden en mag Gali ook weer optreden met het liedje "Hallelujah". Voor een gala in 2001 komen Gali en de mannen nog één keer bij elkaar.  




Geen opmerkingen:

Een reactie posten