donderdag 23 november 2017

In Memoriam: David Cassidy

In mijn blog van maandag was al te lezen dat het niet goed ging met David Cassidy en dinsdag is hij aan de gevolgen van het falen van organen overleden, 67 jaar oud. Wat voor tienermeisjes nu Harry Styles en Justin Bieber zijn, was David Cassidy in de jaren 70, zonder het nu onvermijdelijke wereldwijde web wist hij een ongekende populariteit te genereren. Hij gaf wereldwijd concerten waar bezoekersaantallen van 56.000 geen uitzondering waren. Ook Nederland heeft hij in 1973 aangedaan. In die tijd werd er gesproken over 'Cassidymania'.

Die bekendheid viel hem ten deel door zijn rol van Keith Partridge in de tv-serie "The Partridge Family" een sitcom over een muzikale familie waarvan hij de oudste zoon speelde. De serie liep van 1970 tot 1974. Tegelijkertijd startte hij een solocarrière. Zijn stiefmoeder Shirley Jones speelde de moeder, beiden wisten van elkaar niet dat ze auditeerden voor een rol in de serie, en kwamen elkaar op de auditie tegen.

Na een vreselijk incident tijdens één van zijn concerten op 26 mei 1974 in Londen, waarbij in het gedrang honderden gewonden vielen en er 30 mensen naar het ziekenhuis moesten, waar de 14 jarige Bernadette Whelan vier dagen later overleed, besloot David te stoppen met toeren en ook met "The Partridge Family". Hij was er erg door aangedaan, maar is uit respect voor de familie niet naar de uitvaart gegaan omdat het zou ontaarden in een mediacircus. Wel heeft hij contact met de familie gehad en bloemen gestuurd.

Hij bleef platen maken met wisselend succes, in 1985 had hij weer een wereldwijde hit te pakken met "The Last Kiss" met als achtergrondvocalist George Michael. Ook bleef hij gastrollen spelen in diverse tv-series, de laatste was in 2013 "CSI: Crime Scene Investigation". Tevens trad hij op in verschillende musicals en schreef hij twee autobiografieën.

David huwde drie keer en heeft twee kinderen, dochter, en tevens ook actrice, Katie Cassidy en zoon Beau Cassidy.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten