donderdag 7 december 2017

In Memoriam: Johnny Hallyday

In Nederland kende de Franse zanger Johnny Hallyday slechts heel kort succes, in 1963 scoort hij een nummer 1 hit met "Tes Tendres Années" , een vertaling van de George Jones hit "Tender Years" en wat in een Nederlandse versie werd gezongen door Willeke Alberti als "Spiegelbeeld". Ook met de opvolger "Pour Moi La Vie Va Commencer" behaalde Johnny de 1e plaats in Nederland. Het daarop volgende jaar had hij nog wat kleine succesjes en daarna hield het wel op.

Maar in Frankrijk was zijn sterrenstatus van een onvoorstelbare grootheid. Hij werd gezien als de Franstalige Elvis Presley en hij heeft meer dan 100 miljoen platen verkocht in Franstalige landen. Vanaf 1960 tot bijna aan zijn dood op 6 december j.l. bleef hij optreden, ondanks dat er steeds tournees waren die als afscheidstournee waren aangekondigd. Naast zanger was Johnny ook actief als acteur en heeft in zo'n 30 films gespeeld.

Vanaf 1965 tot 1980 was hij gehuwd met de bekende zangeres Sylvie Vartan, ze hebben samen een zoon, David, die later ook is gaan zingen. Daarna trad hij nog twee maal in het huwelijk. Uit een relatie met de actrice Nathalie Baye is een dochter geboren, Laura die ook acteert.

In 2009 werd bij Johnny darmkanker geconstateerd, en ging hij kwakkelen met zijn gezondheid, wat hem niet belette om toch steeds op te blijven treden. Hij is 74 jaar geworden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten