vrijdag 29 december 2017

Op slot

Bij de tijdelijke werkgever waar ik dit jaar net als vorig jaar assisteer bij de najaarsdrukte, zijn ook de openbare toiletten van het winkelcentrum gesitueerd. Dat is op zich erg handig bij een lunchroom, en het onderhoud wordt meerdere malen per dag gepleegd door een medewerker van het winkelcentrum. Het is er altijd proper. De kosten voor toiletbezoek zijn €0,50 en als men iets nuttigt in de lunchroom is het gratis. Je krijgt dan een muntje die je, net als het muntje van €0.50 in de deur van het toilet moet doen om de deur te openen. Prima geregeld.

Nu is er een categorie mensen die van mening is dat als je een deur met een muntje, dan wel €0.50, opent je die, als je het privaat bent binnen getreden, niet meer achter je op slot hoeft te draaien. Deze blog heeft tot doel dat misverstand uit de weg te ruimen. Ik weet dat er retirades zijn waarbij dat niet hoeft, die gaan automatisch op slot na het binnentreden, maar ik smeek u, ga daar niet van uit. Het is überhaupt altijd belangrijk om zelf na te blijven denken en niet 'ergens van uit te gaan', maar in dit geval is het voor iedereen prettiger als u bij het binnentreden van welk toilet waar dan ook zélf even er op toeziet dat de deur op slot is.

Ook wij die werken in de lunchroom maken gebruik van het toilet en het is mij vorig jaar en ook dit jaar meermalen overgekomen dat ik met een sierlijke zwaai de deur open na het inwerpen van het muntje en ik door de aanblik van wat ik onverwacht aantref met een tijdelijke blindheid wordt geslagen. Maar wat eenmaal is gezien kan niet meer ongezien gemaakt worden, en de lichamelijke reactie van zelfbescherming door tijdelijk verlies van het zicht kan dat niet voorkomen.

Laat op de rand van het nieuwe jaar één van uw goede voornemens zijn om waar u zich ook in vreemde retirades bevindt, u zich er altijd eerst van overtuigd dat de deur op slot zit. Graag vóór u gaat doen waarvoor u er gekomen bent. Het kan (wederzijdse) trauma's voorkomen. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten