woensdag 24 januari 2018

Herinnert U zich deze nog? #116

ALIDES HIDDING
"HOLLYWOOD SEVEN"
1980
Aantal weken: 9
Hoogste positie: 26


In 1980 horen we voor het eerst van Alides Hidding als hij de hit van de Australische Jon English uit 1976, wat door Pim Koopman in een heel ander muzikaal jasje is gestoken, opneemt. Het is een liedje met het verhaal over een meisje dat het probeert te maken als filmster in Hollywood, maar helaas droevig aan haar eind komt, gezien en bezongen door de ogen van haar buurman.

Hij valt op door zijn hoge kopstem en scoort er een hit mee, maar hij ambieert geen solocarrière, hij maakt het liefst muziek met een band, en die richt hij een jaar later op: Time Bandits. Hij is zanger, schrijver en componist van de grote hits die deze groep scoort "Listen To The Man With The Golden Voice", "Live It Up" en "I'm Specialized In You" zijn er enkele van. Alides is de enige constante factor van de band die een aardig verloop aan muzikanten kent. Ook internationaal slaat het aan, maar in 1987 valt het doek voor de groep. 

Alides gaat in België wonen en liedjes voor anderen schrijven. In 2004 doet hij samen met Barbara Dex mee aan de Belgische voorronde voor het Eurovisie Songfestival, ze eindigen als derde. 
In 2012 heeft hij opnieuw muzikanten om zich heen verzameld met wie hij weer als Time Bandits optreedt, en er komt zelfs een nieuw album uit: "Out Of The Blue". Alides wordt 30 januari 64 jaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten