zondag 28 januari 2018

Radio Capelle

De studio van Radio Capelle is verhuisd naar een betere en ruimere locatie. Zat het eerst onder een flatgebouw in een woonwijk, waar als er een hond buiten blafte dat gewoon op de radio te horen was, zit het nu op een industrieterrein in het voormalige hoofdkantoor van Free Record Shop. Vorige week ben ik er voor het eerst geweest, en dat was een beetje een deceptie omdat het nog niet helemaal klaar is. Ik dacht dat ik in een prachtige studio zou komen met alles erop en eraan, maar niets bleek minder waar. Snoeren, stekkers, draden en weet ik wat liggen door de ruimtes heen. In ogenschouw moet genomen worden dat alles volledig op vrijwilligers draait en die doen allemaal heel erg hun best om het voor elkaar te krijgen, en dat kost natuurlijk tijd.

De ruimtes zijn veel groter, er gaan zelfs mogelijkheden komen om beeldopnames te maken voor bijvoorbeeld tv, dus progressie is er zeker wel en er is ook al heel veel werk verzet, maar daarnaast is er nog veel te doen. Ik ben er zeker van dat als het uiteindelijk helemaal klaar is het er fantastisch uit zal zien.

Vorige week ben ik met radiocollega Vanessa meegereden, omdat ik niet precies wist waar het was, en ik er eerst maar eens geweest wilde zijn voor ik er op eigen gelegenheid heen zou gaan. Het ligt aan de andere kant van Capelle, en dat klinkt erger dan het is. Na 18 jaar voel ik me nog immer import en ik denk nog steeds in Haagse afstanden, maar de andere kant van Capelle is voor mij iets meer dan 15 minuten fietsen. Hoe ik dat weet? Hoewel we gisteren geen uitzending hadden ben ik er, omdat het best lekker weer was, eens heen gefietst om te kijken hoe ik moest fietsen en hoe lang ik er over deed. Je moet je toch niet voorstellen dat ik op de dag van de uitzending hopeloos verdwaald raak. In dat kleine Capelle verdwalen? Ja, ik kan dat, het is al meermalen gebeurd. Capelle heeft nu eenmaal niet een heel logisch stratenplan en het Schollebos zit er ook nog tussen. 

Hoewel ik nu meer langs het bos moet fietsen dan er doorheen is ook dit weer een leuke route, ik kwam langs een voor mij onbekend villawijkje en al snel herkende ik dingen die ik de vorige week vanuit de auto had gezien, zodat ik in één keer goed ben gereden, in een kwartier tijd dus. Het enige is dat het, in tegenstelling tot de oude locatie, te ver is om te lopen, wat ik wel eens deed bij regen. Maar ik kan altijd meerijden met Vanessa als zij dienst heeft, of anders met hoofdredacteur Noes, die is er altijd bij. Volgende week moet ik er voor het echie heen, want dan is er weer een uitzending.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten