maandag 26 februari 2018

Herinnert U zich deze nog? #118

AL CORLEY
"SQUARE ROOMS"
1984
Geen hitnotering


Juist, dat zag u goed. U kent Al Corley uit de serie "Dynasty" waarin hij de eerste twee seizoenen gestalte gaf aan Steven Carrington, de zoon van Blake en Alexis. Hij is uit de serie gestapt omdat hij de rol geen progressie vond maken: "Hij lacht nooit, heeft geen humor en dan het constante switchen van zijn seksuele voorkeur, bovendien wil ik andere dingen doen". Één van die andere dingen was zingen. In Nederland is dat geruisloos voorbij gegaan, maar in andere Europese landen werd zijn single "Square Rooms" een hit. In Frankrijk stond het maar liefst 5 weken op de eerste plaats.

De single werd mede geschreven en geproduceerd door Harold Faltermeyer, die ook "Self Control" van Laura Branigan had gemaakt en dat is te horen. Zelf had Harold een grote instrumentale hit met "Axel F" uit de film "Beverly Hills Cop". Al maakte drie albums en aan aantal singles, o.a. een single in duet met Shirley Bassey, hoewel duet wat overdrachtelijk moet worden gezien. Al's stem is naderhand toegevoegd op de a-kant "Remember", een Engelse hertaling van "Paroles Paroles". Op de b-kant staat "Thought I'd Ring You", wat oorspronkelijk een duet was van Shirley met Franse gesproken tekst door Alain Delon. Alain's bijdrage is erop vervangen door Al die Shirley nu in het Engels tegenspel biedt. Ik betwijfel zelfs of Al en Shirley elkaar ooit hebben ontmoet.

Ondanks zijn onvrede met zijn rol in "Dynasty", voelde Al zich niet te groot om voor de mini serie "Dynasty: The Reunion" in 1991 nog eens in zijn rol als Steven te stappen, die sinds 1983 door Jack Coleman werd gespeeld, maar die had in 1991 andere verplichtingen. Al heeft een vrij onregelmatige acteercarrière, zijn laatste wapenfeit is de film "Kill The Irishman" uit 2011.

Al is nu 61 jaar en is sinds 1989 getrouwd met Jessika Cardinahl en ze hebben drie kinderen. 

En ja jonge mensen van nu, dat wat je in de clip ziet was de mode van 1984, zo liepen we erbij. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten