vrijdag 30 maart 2018

Herinnert U zich deze nog? #120

MURRAY HEAD & TRINIDAD SINGERS
"SUPERSTAR"
1970
Aantal weken: 7
Hoogste positie: 9


Gisteren heeft iedereen weer kunnen genieten van de jaarlijkse "The Passion", ik heb het nog tegoed, want ik heb het opgenomen. Ik had visite en daar moet de lijdensweg van Jezus toch even voor wijken. Lang voor "The Passion" was er natuurlijk de weergaloze film "Jesus Christ Superstar" uit 1973 die was voortgevloeid uit de rockopera in de theaters. Maar de bron van beiden was het conceptalbum welke in 1970 werd uitgebracht. 

De rol van Judas Iscariot werd gezongen door Murray Head. Het nummer "Superstar" waarin Judas Jezus vraagt of het niet beter was geweest als hij zich in de huidige tijd had geopenbaard omdat ie zoveel meer mensen had kunnen bereiken en als een soort superster gezien zou zijn werd op single uitgebracht en een hit. Murray heeft de rol niet geprolongeerd in het theater of in de film. 

Murray is geboren in Londen en heeft een lange carrière als zanger en acteur. Als acteur debuteerde hij in 1966 in de film "The Family Way" en speelde ook in de voor een Oscar genomineerde "Sunday Bloody Sunday". Hij heeft 24 albums op zijn naam staan, maar is naast deze single vooral ook bekend van zijn nummer één hit "One Night In Bangkok" uit 1984. Tevens een nummer uit een musical, "Chess", van Tim Rice, Benny Andersson en Björn Ulvaeus. Deze rol van de Amerikaan Freddie Trumper heeft hij wel in het theater gespeeld op West End.

Murray is nu 72 jaar en is van 1972 tot 1992 getrouwd geweest met Ellis Jones en heeft twee dochters Katherine en Sophie. Hij is nog steeds actief, zijn laatste wapenfeit is de rol van Ralphy Aspden in de tv serie "Doctors".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten