Posts

Posts uit december, 2012 weergeven

2012: Dank jullie wel!

Afbeelding
Zo op de laatste dag van het jaar is het mooi even terug te kijken op het ook deze keer weer zo snel voorbijgegane jaar. Ik wil alle lieve mensen bedanken die er voor gezorgd hebben dat 2012 voor mij een heerlijk jaar was om op terug te kijken.

Mijn lieve moeder die de gebreken van de ouderdom knarsetandend maar heel moedig draagt, en die voor mij minstens 100 jaar mag worden.
Mijn zus Els die altijd voor mijn moeder klaarstaat, en soms denkt dat dat onopgemerkt blijft, dat is niet zo hoor!

André en Edo, de heerlijke logeerweekendjes in Almere, hun vriendschap en gastvrijheid zijn me zoveel waard. Aankomend jaar kennen we elkaar al 10 jaar!
Talitha, my girlfriend and roomie op tripjes naar het buitenland. Vakanties, weekendjes, etentjes winkelen, kortom alles met jou is een feest!
Nadira, my other girlfriend and roomie (Ja he-mannen dat kan allemaal zomaar ;-)), wat kunnen wij kletsen en wat zitten wij op één lijn!

Harry, mijn theatermaatje met wie ik hele mooie dingen zie in theater,…

Uren, dagen, maanden, jaren

Afbeelding
Uren, dagen, maanden, jaren,
vliegen als een schaduw heen !
Ach, wij vinden waar wij staren,
niets bestendigs hier beneên !
Op de weg die wij betreden,
staat geen voetstap die beklijft;
Al het heden wordt verleden,
schoon 't ons toegerekend blijft.

Ergens gaat het dus heel erg mis.

Afbeelding
We zijn een land in crisis, iedereen moet inleveren, iedereen klaagt dat alles duurder wordt, het aantal mensen die gedwongen worden om hun eten via de voedselbank te verkrijgen stijgt, maar toch gaat er dit jaar voor 75 miljoen aan vuurwerk de lucht in. Denk daar eens over na voor een moment.
Ergens gaat het dus heel erg mis.

En hoewel ik al dagen, zo niet weken, het idee heb in een oorlogsgebied in het Midden Oosten te zitten vanwege de absurde knallen, leerde ik uit de krant dat de vuurwerkverkoop pas op 28 december mocht beginnen en er pas op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 2.00 uur afgestoken mag worden. Denk daar eens over na voor een moment.
Ergens gaat het dus heel erg mis.

En de maestro is....

Afbeelding
....Lenette van Dongen! Acht weken lang heb ik op donderdagavond gekeken naar het AVRO programma "Maestro". Een programma waarin 8 bekende Nederlanders leerden om een orkest te dirigeren, en meer, zo moesten de kandidaten o.a. orkest met koor of orkest met solist dirigeren.

Iedere week viel er één kandidaat af en uiteindelijk bleven actrice Tanja Jess en cabaretière Lenette van Dongen over. Ik vond het programma leuk omdat ik er ook wat van opstak over het hoe en waarom een dirigent bepaalde dingen doet. Tanja en Lenette waren beiden al vrij snel degenen die er het meeste feeling voor hadden en eindigden dus verdiend in de finale.

Lenette won met haar overwinning een gouden baton en ze mag in het voorjaar gaan dirigeren op het Festval Classique op de Hofvijver in Den Haag.

Kerst 2012

Afbeelding
Kerst, ik voel niet de noodzaak die velen voelen om het uitgebreid te vieren, wordt er iets georganiseerd vind ik dat leuk, is er niets vind ik het ook prima. Dit jaar eerste dag bij mama geweest en de middag doorgebracht met lekker kletsen met een wijntje en hapjes. Mijn zus kwam ook in de middag en we hebben samen heerlijk gegeten.

De tweede dag fijn thuis gerelaxed. Het bedrijf waar ik werk was open om de stromelozen op te vangen, ik heb niet gewerkt omdat het mentaal vrij zwaar is daar alleen de zware gevallen zonder enig levensdoel er op af komen. Bovendien heb ik dit vrijwilligerswerk al met Pasen, Pinksteren en Hemelvaart gedaan. Er ís een grens.

Nog drie daagjes werken en dan maak ik me op voor Oud en Nieuw wat dit jaar doorgebracht en gevierd gaat worden met de vijf lieve vrienden met wie ik op 1 december Sint Nicolaas heb gevierd.
Ik heb er zin an!

Tegeltjeswijsheid 61

Afbeelding

Herinnert U zich deze nog? #24

Afbeelding
JOHN LENNON, YOKO ONO, PLASTIC ONO BAND & HARLEM COMMUNITY CHOIR "HAPPY XMAS (war is over)" 1972/1981 Aantal weken: 5/6 Hoogste positie: 7/2
Orgineel bedoeld als protestlied tegen de Vietnamoorlog, is het nummer in de loop de jaren een kerstklassieker geworden. "Happy Xmas" was de climax van 2 jaar lang vredesactiviteiten van John en Yoko, inclusief de Bed-ins (o.a in het Amsterdam Hilton) tijdens hun huwelijksreis en billboards die zij in twaalf grote steden lieten plaatsen met de tekst 'WAR IS OVER! If You Want It'.
Na de moord op John Lennon op 9 december 1980 werd de single opnieuw uitgebracht, maar kwam pas in januari van het nieuwe jaar 1981 in de hitparade.
The Harlem Community Choir was een kinderkoor met 30 leden tussen de 4 en 12 jaar oud.
 

Heb uw naasten lief gelijk uzelf

Afbeelding
Paus Benedictus heeft weer eens gesproken, en verkondigd dat homo's de rol die God hen heeft gegeven manipuleren en ze daarmee de essentie van het menselijk leven vernietigen. Daarnaast zijn ze een gevaar voor de wereldvrede. Laat deze laatste uitspraak even op je inwerken en bedenk onderwijl of je namen van homo's kunt bedenken die daadwerkelijk de wereldvrede in gevaar hebben gebracht, een oorlog zijn begonnen dan wel aanslagen hebben gepleegd uit naam van hun homoseksualiteit. Precies.

Het oudje raaskalt maar wat en weet waarschijnlijk van voren niet dat ie van achteren nog leeft, de dementerende schat wordt door geen enkel weldenkend mens serieus genomen als hij vanuit zijn operettelandje Vaticaan dit soort kwalijke onzin de wereld in oreert. Erger is het dat het ongeletterde laagopgeleide deel van de wereldbevolking alles wat hij murmelt voor zoete koek slikt. Deze kansarmen moeten we tegen deze plaatsvervanger van de duivel op aarde beschermen.

De jurk betwijfelt God ope…

Toen en Nu: Rob de Nijs

Afbeelding
Begin jaren 60 was Rob een succesvol tieneridool en had voor de VARA in 1964 en 1965 een TV-programma "TV Magazine" waarin hij samen met zijn begeleidingsgroep the Lords, Ria Valk, Trea Dobbs en Marijke Merckens te zien was, daarna raakte zijn carrière in het slop en deed hij wat artiesten nu ook doen in zo'n situatie, hij deed een gooi om mee te doen aan het Eurovisie Songfestival in 1969, maar zijn lied "Zaterdagavondshow" kon geen potten breken.

Zijn carrière werd een heel andere richting opgeduwd door in het jeugdprogramma "Oebele" de rol te spelen van Billy Biggelaar waaruit de hoofdrol vloeide van een ander zeer succesvol programma "Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen Meneer" waarin naast acteren ook zijn zangtalent goed van pas kwam.

Rob de Nijs stond weer op de kaart, zeker toen niemand minder dan Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh hielpen zijn zangcarrière weer nieuw leven in te blazen met voor mij nog steeds de beste nummer…

The day after

Afbeelding
Als je dit leest dan is het in heel de wereld 22 december 2012 en zijn we er nog, of niet, want ik schrijf dit blogje een avond van te voren dan is het in o.a. de Verenigde Staten nog 21 december en als we al iets geleerd hebben van films met doomscenario's over invasies van buitenaardsen, het ineenstorten van de wereld en dergelijke, is het dat zulks áltijd begint in the good old USA.

Mensen blijven me verbazen, soms in de goeie zin van het woord, maar meestal niet, zo werd ik bijvoorbeeld wakker de 21e om 8 uur met op het journaal een DJ die zei: "Nou we zijn er nog er is niets gebeurd". 8 Uur 's morgens....

Die voorspellingen, mensen kunnen er niet mee omgaan, weinigen hebben zich er in verdiept, velen hadden hun mening klaar. Aan de ene kant mensen die arken hadden gebouwd, of naar een onbekend dorpje in Frankrijk waren afgereisd want uit een berg daar zouden UFO's verschijnen die hen zouden redden en aan de andere kant mensen met misplaatste arrogantie die m…

21 December 2012: De laatste dans

Afbeelding
In mijn eerste blog van dit jaar heb ik er al aandacht aan besteed, de voorspellingen van o.a. de Maya's betreffende de datum van vandaag. Ik ga dat niet nog eens herhalen, noch ga ik daar een uitgesproken mening over geven. Het enige wat ik er over wil zeggen is dat die voorspellingen er nu eenmaal zijn en dat je er waarde aan kan hechten of het afdoen als flauwekul of het interpreteren naar wat het voor jou en jouw wereldbeeld zou kunnen betekenen.

Voor mij persoonlijk neem ik de dingen zoals ze komen dus ook deze voorspelling, komt er een energie vrij die de aarde naar een spiritueel hoger niveau brengt zou dat zeer welkom een heel erg fijn zijn, maar worden de magnetische krachten in het universum verstoort doordat een aantal planeten op één lijn staan in het heelal en kantelt de aarde daardoor en houdt het allemaal op is dat voor mij ook prima, er valt dan toch niets meer aan te doen.

Annie M.G. Schmidt heeft een heel mooie tekst geschreven voor de musical "Foxtrot"…

Oh happy day

Afbeelding
Soms zijn er op één dag zoveel min of meer onverwachte leuke gebeurtenissen dat een doordeweekse dag opeens een heel blije dag wordt. Allereerst stond er plots een schilder voor de deur die een afspraak wilde maken om eindelijk mijn buitendeur eens te gaan verven. Ik had er na 5 maanden geduld wat druk achter gezet en er zou telefonisch een afspraak gemaakt worden, maar mijn nummer was niet goed doorgegeven, vandaar dat hij voor de deur stond en zich bedacht dat het meteen 's-middags al wel kon.

Daarna kreeg ik antwoord op mijn aanmelding voor een abonnement op de tweewekelijks verschijnende krant "De Oud Hagenaar" met daarin allerlei artikelen over oud Den Haag. Ik had dit als Kerstcadeautje voor mijn moeder geregeld, wat niet zo eenvoudig was want hun website is in onderhoud, dat bleek in het antwoordmailtje wat ik kreeg, maar het gaat geregeld worden.

Mijn moeder ging voor controle naar het oogziekenhuis waar bleek dat haar staaroperatie en het herstel er na heel goed…

Tegeltjeswijsheid 60

Afbeelding

De stille tocht

Afbeelding
Corrigeer me als ik het verkeerd heb, maar volgens mij was de eerst 'stille tocht' vanwege zinloos geweld in België naar aanleiding van de verschrikkelijke Dutroux zaak. Sinds die tijd zijn er talloze stille tochten geweest voor diverse vreselijke gebeurtenissen. Alleen het is niet bijzonder meer, het wordt min of meer verwacht, daardoor maken ze, in ieder geval op mij, geen indruk meer. Ik ervaar het als iets plichtmatigs.

Iets wat al in de protocollen wordt opgenomen: "Wanneer organiseren we de stille tocht? Voor of na de toespraak van de burgemeester?" Ik verdenk er sommige mensen ook van dat het beroeps-stille-tocht-gangers zijn. Mensen die het hele land rondreizen naar diverse stille tochten toe.

Ik denk dat het hele stille tochten gedoe zijn doel allang voorbij heeft gestreefd, onlangs werd er voor een neergeschoten crimineel op het Hollands Spoor in Den Haag ook een stille toch gehouden, dan ben je als samenleving toch ver heen. Nu las ik dat zo'n vijftig …

Sandy Hook Elementary School, Newton, Connecticut

Afbeelding
Vrijdagochtend heeft de 20 jarige Adam Lanza na eerst zijn moeder te hebben doodgeschoten, 20 kinderen en 6 volwassenen doodgeschoten op de Sandy Hook school in Newtown voordat hij zichzelf om het leven bracht. Zulk nieuws laat mij niet los, dit is zo'n onbeschrijfelijk drama die het leven van zo ontzettend veel mensen, familie van de slachtoffers, maar ook zij die het hebben overleefd, beïnvloed en zal tekenen. Dit zijn de slachtoffers:
Charlotte Bacon (6), Daniel Barden (7,) Rachel Davino (29), Olivia Engel (6), Josephine Gay (7), Ana Marquez-Greene (6), Dylan Hockley(6), Dawn Hochsprung (47), Madeline Hsu (6), Catherine Hubbard (6), Chase Kowalski (7), Jesse Lewis (6), James Mattioli (6), Grace McDonnell (7), Anne Marie Murphy (52), Emilie Parker (6), Jack Pinto (6), Noah Pozner (6), Caroline Previdi (6), Jessica Rekos (6), Avielle Richman (6), Lauren Rousseau (30), Mary Sherlach (56), Victoria Soto (27), Benjamin Wheeler (6) en Allison Wyatt (6)

Ieder van de volwassenen heeft g…

Skyfall

Afbeelding
Nadat ik met mijn eerste verloofde destijds alle James Bond films op video had gehuurd, ben ik de nieuwste daarna in de bioscoop gaan bekijken, maar de laatste 3 of 4 om voor mij volstrekt onduidelijke redenen niet. Tijd om daar verandering in te brengen, want ik vind ze altijd wel leuk. Dus gisteren samen met vriend Harry naar de laatste James Bond film "Skyfall" geweest.

Het is duidelijke dat de tijd van een pen-met-camera achter ons ligt, voornamelijk omdat we die nu zelf, als we zouden willen, in ons bezit kunnen hebben. En daar ging deze film ook wel over, M, weer weergaloos gespeeld door steractrice Judi Dench, wordt verweten in het verleden te leven en niet met haar tijd mee te gaan, zelf ziet ze ook in dat de 'vijand' niet één land is of één persoon, maar dat het in deze tijd allemaal veel complexer ligt.

Veel computers, veel actie, veel ontploffingen, veel nauwelijks te geloven situaties, kortom een échte Bond. En het was genieten, voor mij de eerste keer da…

In Memoriam: Fleur Bloemen

Afbeelding
En weer heeft pesten er toe geleid dat een meisje zich van het leven heeft beroofd. Ze kon er niet meer tegen. Wanneer houdt het eens op? Wie zijn die mensen die met z'n allen tegen één stoer vinden? Ik word hier zo verdrietig van. Mijn hart gaat uit naar haar ouders en broers.

Wrang is het dat Fleur twee jaar geleden een prijs won met haar gedicht over pesten.De Buffel

Afbeelding
Rotterdam gaat afscheid nemen van een begrip. Het Maritiem museum bezuinigt museumschip de 'Buffel' weg. Per jaar betaalt het museum zo’n 3,5 ton aan onderhouds- en personeelskosten voor het schip, en dat is met de huidige bezuinigingen in de culturele sector niet meer op te brengen.

De aanwijzing van de gemeente Rotterdam om meer en beter ‘het verhaal van Rotterdam te vertellen’ heeft een belangrijke rol gespeeld bij de keuze. Rotterdam is bijvoorbeeld nooit de thuishaven van de ‘Buffel’ geweest. Hellevoetsluis heeft wel een verleden met het schip: nadat het in 1896 uit de vaart werd genomen als oorlogsschip werd het in Hellevoetsluis een logementschip waar talloze matrozen tot 1920 hun opleiding genoten.
De ‘Buffel’ krijgt een plek in de vestinghaven van Hellevoetsluis aan de museumkade die momenteel in aanbouw is en zal naar verwachting in het voorjaar weer toegankelijk zijn voor publiek.

De 'Buffel' heeft voor mij een vertrouwde plek in de Leuvehaven en ik ben er i…

Tegeltjeswijsheid 59

Afbeelding

Journaal/Koefnoen

Afbeelding
Ik zat naar het Journaal te kijken, maar dacht opeens in het satirische programma ""Koefnoen" verzeild te zijn geraakt. Rob Trip vertelde over het woonwagenkamp Karosseer waar een criminele familie 1 miljoen, ik herhaal één miljoen euro verhuiskosten heeft ontvangen voor een verhuizing verplaatsing van 3 enorme chalets binnen de grenzen van het kamp.
Hier moest ik om gniffelen, soms gaan dingen zo alle perken te buiten dat apathische verbazing overgaat in lachopwekkend ongeloof.

Wáren het nou nog echte woonwágens geweest dan was het verplaatsen veel makkelijker gegaan, daar zitten namelijk wielen onder, maar de moderne woonwagenbewoner wil persé niet in een huis wonen maar wel in een chalet.(?) Hardop heb ik gelachen toen Rob vertelde dat de hele operatie 270.000 Euro heeft gekost, en de rest van het geld in de zakken van de familie is verdwenen.

Met gierende uithalen van louter pret hoorde ik verantwoordelijk wethouder Jacques Costongs (of was het Paul Groot als typet…

Toen en Nu: Dionne Warwick

Afbeelding
Haar eigenlijke naam is Warrick, maar omdat op het hoesje van haar eerste single haar naam verkeerd was gespeld als Warwick heeft ze dat maar zo gelaten. Dat was in 1962, ze is voornamelijk bekend van haar vertolkingen van nummers geschreven door Hal David en Burt Bacharach: o.a. "Anyone Who Had A Heart", "Don't Make Me Over" en "I'll Never Fall In Love Again" .

In de jaren 80 heeft ze ook met veel succes gewerkt met de Bee Gees en Barry Manilow. Ze bleef platen uitbrengen, maar die werden niet meer zo succesvol. Haar tante is Cissy Houston de moeder van Whitney. Ook Dionne's zus Dee Dee was een bekende zangeres.
Dionne wordt 12 december 72 jaar.


101 dagen en 1 uur

Afbeelding
Mensen die mij kennen weten het al:
'Muziek was mijn eerste liefde en het zal ook mijn laatste zijn. Muziek van de toekomst, maar meer nog muziek uit het verleden. Om zonder mijn muziek te leven zou ondoenlijk zijn, want het is mijn muziek die me overal doorheen sleept' Hmmm...het is net of ik zoiets al eens eerder gehoord heb...., maar daar gaat het nu niet om. Op mijn vorige week overleden computer had ik een programma geïnstalleerd waarmee ik ruisjes, kraakjes, tikjes en dergelijke van opnames kon verwijderen alsmede nummers op allerlei manieren kon bewerken, toen ik dat programma weer wilde installeren op mijn nieuwe laptop ging dat niet, het was dan ook al een programma uit 2003, in computertermen dus uit de tijd van Methusalem. Even surfen over het net deed mij leren dat het Magic Audio Cleaning Lab, want daar hebben we het hier over, sinds kort een 2013-versie heeft, nog voor 2013 begonnen is. En omdat zij vieren dat ze 20 jaar bestaan is er een jubileumeditie verschenen me…

Herinnert U zich deze nog? #23

Afbeelding
BONNIE ST. CLAIRE, RONNIE TOBER, CISKA PETERS, NICO HAAK, WILLEKE ALBERTI, HARMEN VEERMAN, OME JAN & PETER KOELWIJN "EEN HEEL GELUKKIG KERSTFEEST" 1975 Aantal weken: 1 Hoogste positie: 12
Al deze artiesten waren destijds onder contract bij Born Free, de productiemaatschappij van Peter Koelewijn, die wél op het hoesje staat, maar niet genoemd wordt als uitvoerende, hoewel hij wel degelijk meezingt op deze kerstsingle uit 1975. Het nummer is geschreven door Peter, Nico Haak en Polle Eduard.
 

Tegeltjeswijsheid 58

Afbeelding

The continuing story

Afbeelding
Omdat ik al verwachtte dat er vandaag helemaal niet verder gewerkt zou gaan worden aan het vorige week vervangen raam, heb ik dat maandagochtend tegen beter weten in toch nog maar even aan één van de bouwmensen gevraagd. Ondanks dat mij was toegezegd dat ze op 6 december het karwei zouden afmaken, zei hij dat dat niet ging gebeuren.

Zodoende zat ik vanmorgen om 10 uur op het spreekuur bij de bewonersconsulent. Ik zei haar dat ze mij niet gehoord had over de ongestructureerde werkwijze van de schilders, ook niet over mijn in juli geschuurde deur, die er nu nog steeds geschuurd erbij stond. Daar ging ze meteen op in en er zal een afspraak met mij gemaakt worden wanneer die alsnog geverfd gaat worden.
Vervolgens stak ik van wal over de werkelijke reden voor mijn komst, de, voor mijn adres, niet aangekondigde maar wel onderhand half uitgevoerde asbestverwijderingswerkzaamheden en de niet nagekomen afspraken daarna.

Ook dit gaat binnenkort een vervolg krijgen. Sinds juli is het al een gro…

De blije doos

Afbeelding
Het is weer het moment van het jaar dat je mensen over straat ziet sjouwen met dozen. De Sint/Kerst/Eindejaars-pakketten worden weer uitgedeeld door de werkgevers.
Ook wij werden dit jaar niet overgeslagen, ik ben erg blij met het pakket, waarin een duidelijk thema 'Chocolade' te herkennen is. Hèèrlijk!

Crash

Afbeelding
In 2002 kocht ik mijn eerste computer, daar heb ik 7 jaar mee gedaan, toen hield ie er met een harde piep ineens mee op. Ik ben nog van een generatie dat dingen een leven lang, of zeker iets daaromtrent meegingen. Inmiddels heb ik me neergelegd bij het feit dat we in een weggooimaatschappij leven.

In 2009 kocht ik dus mijn tweede computer met de verwachting dat de 7 jaar toch zeker gehaald kon worden, die verwachting werd afgelopen zaterdag toen de Sint Nicolaas avond in volle gang was hardhandig te niet gedaan. De computer crashte, meerdere pogingen van vriend Karim en van mijzelf om hem weer aan de praat te krijgen leken steeds te lukken, maar na verloop van tijd tóch weer een crash.

Dan ben ik er geheel in de tijdgeest ook wel klaar mee en vond ik dat er een nieuwe moest komen, dat is geheel tot mijn eigen verrassing een laptop geworden in i.p.v. een desktop. De collega's van Dixons hebben mij verzekerd dat een laptop een volwaardige computer is. Maar echt op mijn lap zal ik er…

Het heerlijk avondje

Afbeelding
Officieel is het heerlijk avondje natuurlijk pas op 5 december, maar wij vierden het afgelopen zaterdag al. Evenals vorig jaar waren er middels het wereld wijde web lootjes getrokken. De plaats van handeling zou dit jaar bij mij zijn.

Zo rond 5 uur kwamen, Talitha, André, Edo, Karim en Gaby aan en toasten we symbolisch met een glaasje champagne omdat wij met elkaar, als God het wil, over een maand met oud en nieuw zullen proosten op het nieuwe jaar. Indisch eten besteld en als dessert de door André gemaakte speculaas/pepernoten cheesecake gesnoept.

Daarna werd het langzaam aan tijd om met de surprises te beginnen, in ballonnen waren onze namen verstopt en door die omstebeurt kapot te prikken mocht degene wiens naam er uit viel zijn surprise pakken.

Iedereen had weer zijn best gedaan voor een mooie surprise en een passend gedicht. Talitha had veel werk gemaakt van haar surprise voor Karim, het symbool van "The Voice Of Holland". Zijzelf kreeg een kingsize lipstick, Het stop…

In Memoriam: Theo Rijndorp

Afbeelding
Vandaag is de uitvaart van mijn oud collega Theo Rijndorp. Theo en ik hebben een aantal jaar samen gewerkt op dezelfde afdeling, hij was een fijne collega voor wie niets te veel was, die soms zelfs afgeremd moest worden in zijn toegeeflijkheid.
Iedereen weet waar ie was op 11 september 2001 en hoe het nieuws tot hem kwam, voor mij was het Theo die van de pauze terug kwam met de mededeling "Er is een vliegtuig neergestort op het World Trade Center", we hadden na de eerste berichten nog geen idee, zoiets vergeet je niet.

Theo had suikerziekte en dat is een aantal jaar geleden zijn lichaam gaan aantasten, zo erg dat hij gedwongen was om met werken te stoppen, dat was erg moeilijk voor hem, hij heeft nog een periode op de administratie gewerkt, maar ook dat ging niet meer. Hij kreeg in zijn ziekte tegenslag op tegenslag en dat maakte dat het voor hem niet meer zo nodig hoefde, hij kon niet meer thuis wonen en werd opgenomen in een verpleeghuis. Op de rouwkaart stond het heel mo…

Tegeltjeswijsheid 57

Afbeelding

De gotspe

Afbeelding
Smits vastgoedzorg die door de woningbouw was/is ingehuurd om het schilderwerk te verrichten heeft een enveloppe in de brievenbus gedaan met daarin een vragenlijst over de werkzaamheden;

In opdracht van de woningbouw hebben wij in de afgelopen periode schilderwerk uitgevoerd in het complex waarin uw woning gevestigd is. Inmiddels zijn de werkzaamheden geheel of bijna afgerond en wij gaan er van uit dat u tevreden bent. In deze vragenlijst worden vragen gesteld over onze dienstverlening. u kunt per vraag uw antwoord geven door het vakje van uw keuze aan te kruisen. Tevreden?? Tevreden??? Ik weet bijna niet waar ik moet beginnen, gebrek aan structuur, het niet nakomen van afspraken, het slordige werken, mijn buitendeur die al sinds juli geschuurd is maar nog niet is geverfd, het totale gebrek aan communicatie naar de bewoners maar ook onderling de vernieling van bomen door er lukraak takken af te zagen. Kortom, de werkwijze van Smits vastgoedzorg is de ergst denkbare nachtmerrie. Hoewel …